Els Jocs Esportius arriben, aquest 2019, a la 15a edició. Durant dos dies, aquest dimecres i dijous, 16 i 17 d’octubre, se celebra una nova edició d’unes jornades d’esport adaptat organitzades per l’Institut Guttmann i la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física. Entre 100 i 150 persones prenen part en aquestes jornades lúdiques que també serveixen els pacients en el procés de rehabilitació al centre.

Què s’hi pot fer als Jocs Esportius?

L’esdeveniment ofereix la possibilitat de descobrir i practicar més de 10 modalitats de diferents esports adaptats amb tot el material necessari. Alguns dels esports en els quals poden prendre part els participants són el bàsquet i el rugbi en cadira de rodes, el bàdminton, l’esgrima i el tir amb arc, entre d’altres.

Jocs Esportius Institut Guttmann

Qui coordina els diferents esports?

Les activitats esportives van dirigides al públic adult i cada una de les diferents estacions està dirigida i dinamitzada per un tècnic especialista en l’esport treballat. D’aquesta manera es pot treballar aspectes tècnics i tàctics bàsics, i els participants també poden experimentar la situació real de joc. Per als nens i joves en procés de neurorehabilitació, també s’ha fet una gimcana amb diferents activitats i amb continguts esportius. Per completar aquestes jornades es fa una xerrada amb intercanvi d’experiències i opinions dels pacients amb l’esportista de bicicleta de mà Sergi Garrote.