Té 80 anys i en fa 15 que la seva gran afició és la natació. És Joaquim Giménez, un soci de l'Atlètic-Barceloneta que ha aconseguit els rècord d'Espanya dels 400 estils i els 200 braça en la categoria de majors de 80 anys. JOAQUIM GIMÉNEZ, nedador del Club Natació Atlètic - Barceloneta "Jo vaig començar a nedar molt jove, quan tenia nou anys, als Campionats Escolars que es feien a la piscina de Montjuïc. I vaig seguir nedant. Però, aleshores vaig entrar amb el tema dels estudis superiors i em vaig posar a treballar i vaig desconnectar. Quan em vaig jubilar em vaig tornar a posar amb la natació. També molt aconsellat pel metge. Jo estava bé, però el metge em va dir 'No sabem quan et moriràs, però si fas esport t'asseguro que tindràs una millor qualitat de vida.' Ara, és veritat que entre practicar i competir hi ha una diferència, però és que a mi la competició ja em ve de jovenet. Els meus pares ja eren de l'Atlètic, no del Barceloneta, eren de l'Atlètic. I nosaltres, que érem tres germans, tots tres de l'Atlètic. Aquest esport va molt bé amb això dels màsters. Aquí et relaciones amb gent de totes les edats. En canvi, si et posen en un col·lectiu de gent gran et veuen més gran del que ets. Hi ha poca gent que aquesta edat nedi i és més fàcil ser primer. El rècord és una altra història, has d'arribar i fer-ho. En un campionat d'Espanya pots fer primer o segon perquè som poquets i és més fàcil. Ara, un rècord és un rècord. Un rècord dels 80 anys és un rècord dels 80 anys. Quan es va establir la marca de rècords fa 15 o 20 anys es van instaurar els primers rècords i, cada vegada, els rècords es van superant. I si superes un rècord, superes moltes coses. Jo surto de Premià de Mar al matí i vinc a fer cada dia uns 3.000 metres d'entrenament. Tots els dies menys dissabte i diumenge. Els caps de setmana no ho faig perquè és el dia que van més socis al club i tens més dificultat per poder nedar en els carrers."

Joaquim Giménez va participar en els últims Campionats d’Espanya Màster d’Hivern en les proves de 800 metres, 200 papallona, 200 esquena, 400 estils i 200 braça.

En tres va aconseguir el rècord d’Espanya. En els 200 papallona amb un temps de 4:15:53; en els 400 estils amb 9 :44:79, i els 200 braça amb una millor marca de 4:41:87.