Joao Rodrigues, de 28 anys, és el segon portuguès que juga al Barça, després de Carlos Realista, que només va jugar la temporada 1987/1988. El davanter jugarà amb el club blaugrana la Final Four de Lisboa l’11 i el 12 de maig. Aquesta temporada és la primera al conjunt que dirigeix Edu Castro i s’està convertint en un dels homes clau de l’equip. Ara mirarà d’aconseguir el títol de campió d’Europa a casa seva.

Joao Rodrigues i Lisboa

Joao Rodrigues és un davanter que ha passat gairebé tota la vida esportiva al costat de casa, a Lisboa. El portuguès, nascut a Oeiras, a menys de 20 quilòmetres de la capital, però immers en la regió de Lisboa, ho va guanyar tot amb el Benfica. Ha estat campió de Lliga, de Copa, d’Europa i de la CERS i ha deixat petjada a la Lliga portuguesa. Durant dos anys va ser-ne el màxim golejador i és capità de la selecció. Per circumstàncies, el Barça és l’únic equip no portuguès del torneig, en el qual també juguen el Porto, el Benfica i l’Sporting.

Joao Rodrigues celebra un gol amb Marc Gual
@FCBhoquei

Un golejador feliç a Barcelona

El davanter va arribar a marcar 52 i 50 gols a la Lliga de Portugal i, per ser-ne la primera, està sent un curs molt productiu per al portuguès. A Europa és el màxim golejador amb diferència, amb 17 gols en els vuit partits disputats, molt lluny del seu compatriota i excompany del Benfica Miguel Rocha. A l’OK Lliga, quan encara falten tres jornades, Rodrigues és el sisè màxim anotador, amb 26 gols. El pitxitxi és Pablo Álvarez, amb 41. El portuguès, però, ha marcat a la Copa del Rei (tres gols), a la Lliga Catalana (dos), a la Copa Continental (dos) i a la Intercontinental (quatre). En total, Joao Rodrigues ha aconseguit 54 gols amb el Barça aquesta temporada. En l’única competició que no ha fet cap gol és a la Supercopa d’Espanya. Coincideix que és l’únic títol que no ha aconseguit el Barça aquesta temporada.