El candidat a les eleccions al Barça, Joan Laporta, ha valorat aquest migdia la data dels comicis a la presidència del FC Barcelona, que finalment seran el diumenge 7 de març, i la situació econòmica del club. Per Laporta “aquestes són les eleccions més importants de la història del club” i, per tant, ha demanat als socis i sòcies “la màxima participació”. Laporta acata la data del 7 de març, però ha assegurat que “no s’està respectant el Barça“. El candidat no acaba d’entendre com és que una persona es pot saltar el confinament municipal per anar a un míting polític i no es van poder celebrar les eleccions al club el diumenge 24 de febrer. Per Laporta, la Junta Gestora i les entitats que tenien alguna cosa a dir sobre les eleccions no acaben de respectar el club. Ha explicat que són unes eleccions vitals a causa de la situació econòmica delicada del club, després de la presentació de la memòria econòmica de l’entitat.

Jaume Giró, responsable de l’àrea econòmica de la candidatura, ha dit que el seu pla té dos eixos principals. El primer és tenir un model econòmic sostenible del club i que això permetrà mantenir la propietat del club en mans dels socis i sòcies. Per Giró, un dels problemes que ha tingut l’economia del club és l’obsessió, per part de l’última Junta Directiva, de fer créixer la facturació, però alhora han caigut els beneficis i, per tant, pel responsable econòmic de la candidatura de Laporta, ha fet el club menys sostenible. Respecte a la pandèmia, ha dit que per ell ha “agreujat” la situació econòmica, però no creu que sigui l’única responsable. Per Giró una de les necessitats més urgents, si accedeixen a la presidència, és refinançar el deute a curt termini. També s’haurà d’estudiar la fórmula per reduir la massa salarial.

Eleccions al Barça 2021, última hora

Actualitzem l’última hora del procés electoral a la predidència del FC Barcelona.

Eric Garcia, al juny i gratis

Joan Laporta s’ha mantingut ferm en la seva visió sobre el fitxatge d’Eric Garcia, després que el candidat, Víctor Font, digués que la seva incorporació costaria tres milions d’euros més variables. Laporta opina que el seva incorporació seria “regalar uns diners ara per un jugador que al juny vindria gratis”. Pel candidat, la Junta Gestora només pot administrar i, per tant, no hauria d’extralimitar-se en les seves funcions, entre les quals no hi ha la de fitxar.