Joan Laporta ha respost de manera gairebé immediata a la carta que Josep Maria Bartomeu va enviar a EFE i en què demanava que fes públics els resultats de l’auditoria econòmica per tal “d’evitar especulacions i sospites sobre actuacions presumptament delictives i també per evitar filtracions interessades als mitjans de comunicació”.

Joan Laporta explica els “efectes econòmics calamitosos” de l’anterior junta de Bartomeu

El president Joan Laporta ha donat detalls de la situació econòmica del Barça i ha xifrat les pèrdues del club en 481 milions d’euros. El club blaugrana va tenir uns ingressos de 681 milions d’euros i unes despeses de 1136 milions d’euros, amb un deute total de 1350 milions d’euros. També ha xifrat l’impacte negatiu de la Covid de 91 milions d’euros.

Laporta ha descrit com un tema delicat el patrimoni net negatiu del Barça, de 451 milions d’euros, que els ha fet treballar per “demostrar als patrocinadors i creditors que som una empresa que estem funcionant i no tancant”.

Aquesta temporada el Barça haurà d’afrontar 1350 milions d’euros en obligacions de pagament, 551 milions d’euros més del que estava previst.

La resposta a la carta de l’expresident Josep Ma Bartomeu

El president Joan Laporta ha contestat durament la carta de l’expresident Josep Ma Bartomeu, de la que ha dit que havia “llegit atentament” i que “estava plena de mentides”. De fet, ha afegit que era un text que semblava un “esforç per justificar l’injustificable” i que “era un exercici de desesperació”. Ha sentenciat que estaran amatents a totes les conseqüències que es puguin derivar de la gestió “nefasta” de la darrera junta directiva i que “ningú s’escaparà de les seves responsabilitats”.

El Barça ampliarà les explicacions de la “due dilligence” el mes d’octubre

Les explicacions seran a l’Auditori 1899 per informar de la “due diligence” després del tancament recent dels comptes. El Barça ha afegit que els resultats de l’auditoria de la temporada 2020-21 s’ampliaran en una sessió informativa abans de l’Assemblea de Compromissaris de l’octubre.