El precandidat a les eleccions al Barça Joan Laporta ha presentat aquest dimecres el seu programa econòmic. L’acte ha tingut lloc a la seu electoral del precandidat a la ronda de Sant Antoni.

El precandidat ha tornat a insistir que les eleccions al Barça s’han de fer el 24 de gener. Laporta opina que “la Generalitat no pot intervenit a les eleccions”. Per l’expresident és la Junta Gestora qui ha de decidir sobre els comicis i que si aquests no es fan “seia un frau a la democràcia”. Per Laporta ja s’han posat en marxa diverses mesures sanitàries que asseguren la seguretat i que s’ha de posar punt i final, el més aviat possible, al “desgovern que hi ha ara mateix al club”.

Un economia sostenible i que mantingui el model de propietat

L’objectiu principal del programa econòmic és revertir la situació actual i fer que l’economia del club sigui sostenible i garantir el model de propitetat dels socis. La presentació ha comptat amb la presència de Jaume Giró, membre de l’equip de la junta directiva; Àlex Barbany, amb una àmplia trajectòria en el sector comercial i de l’oci, exdirector executiu de Retail i membre del comitè de direcció de la consultora CBRE Espanya, i Joan Casas, durant 10 anys degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

El primer que farà l’equip de Joan Laporta serà encarregar una auditoria per saber la situació exacte econòmica del club. La precandidatura Estimem el Barça ha explicat que la previsió d’ingressos que va fer la junta directiva sortint s’haurà de recalcular. L’anterior junta va calcular uns ingressos d’uns 790 milions d’euros amb la previsió que el públic tornés al Camp Nou al desembre. Com que això no ha passat pensen que hi haurà un 15% menys d’ingressos, per tant, d’uns 650 milions d’euros. Per l’equip de Laporta s’ha de treballar amb el pressupost de la temporada 2021-22, quan pensen que els aficionats ja hauran tornat als camps, i la previsó és tenir un 65% dels ingressos del que s’ingressava abans de la covid-19.

Dos tipus de bons

Jaume Giró ha explicat que el club els últims anys “ha perdut força”. Això ho ha argumentat dient que els drets de TV no depenen del club i suposen un terç dels ingressos. A més, ha dit que ara meteix no es té ni el principal patrocinador de la samarreta ni el principal proveïdor tècnic. El membre de la precandidatura ha proposat dos tipus de bons. Uns que anirien destinats als socis i l’altre a inversors. Aquest tipus de bons no significarien tenir cap tipus de propietat per qui els contractés.

Respecte al Barça Corporate, Joan Laporta ha dit que sembla que hi ha una proposta d’un inversor i que l’equip està disposat a estudiar-la. De totes menares, la idea que té la precandidatura d’Estimem el Barça “és que el club no perdi el control dels actiu, ni tampoc malvendre actius pensant en el curts terminis, sinó pensar en el llarg termini” .

Un altra aspecte important seria, el que s’anomena des de la precandidatura, Barça Experience Center, que serviria per apropar el club a tots els aficionats del món. No només, han dit, que s’ha de contectar de manera virtual amb els seguidors. També s’ha d’apostar pels e-sports, un món que està creixent molt en aquests moments.

Pel que fa a l’Espai Barça han dit que faran una presentació monogràfica, però de totes maneres han explicat que “anem tard”, que s’ha de fer el més aviat possible l’estadi i tot el projecte. Han dit que el projecte els sembla correcte, però que hi ha coses a millorar. Sobre el projecte de la SuperLliga Joan Laporta ha dit que “estem oberts” a escoltar quina és la idea. Joan Laporta ha estat clar quan a parlat de Barça Studios, ha dit que té molt de potencial i que se li ha donar un impuls important.