El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha donat explicacions per la polèmica de la venda d’entrades al Camp Nou del partit entre el Barça i l’Eintracht de Frankfurt. Laporta ha arrencat el seu discurs demanant “disculpes als seguidors del Barça que es van poder sentir incomodats al Camp Nou per la presència massiva de seguidors de l’Eintracht”. Laporta ha explicat que es van vendre 29.435 entrades a aficionats alemanys perquè “es van desbordar els mecanismes de control”. De fet, el president blaugrana ha parlat de “grups organitzats de revenda” i d’un “context idoni” que van acabar provocant l’assistència massiva de seguidors al Camp Nou.

El president barcelonista també ha destacat quines són les mesures que prendrà el club d’ara en endavant. Laporta ha dit que les entrades per a partits europeus seran “nominals”, un fet que permet controlar la traçabilitat i a qui arriba aquesta entrada, que es pot cedir. Una altra opció que s’ha posat sobre la taula és la de vendre el seient lliure “només per a socis”. També s’està treballant perquè hi hagi més presència d’aficionats i activar diferents mecanismes per tal que els abonats que no van al Camp Nou (entre 15.000 i 20.000) hi vagin.

El president del Barça, Joan Laporta, va reconèixer divendres que la polèmica del partit contra l’Eintracht al Camp Nou “ens sap molt de greu, vam passar vergonya” i va assegurar que “el club no és culpable d’aquestes actuacions irregulars”. Laporta va explicar que el club assumia la responsabilitat dels fets.

13:42
   

S’acaba la compareixença de Joan Laporta

Joan Laporta no ha volgut parlar de l’arbitratge, tot i que ha deixat anar que creia que era important fer-ho però que no era el moment. El president barcelonista s’ha mostrat optimista amb l’equip de cara a final de temporada. D’aquesta manera s’ha posat fi a la compareixença del màxim mandatari del FC Barcelona. 

13:25
   

No tornarà a passar

Joan Laporta ha volgut destacar que aquesta situació “no tornarà a passar perquè prendrem les mesures pertinents”. El president barcelonista no ha volgut criminalitzar els aficionats estrangers que venen al Camp Nou a viure una experiència, però sí que evitarem aquestes arribades massives.

13:24
   

La traçabilitat és la clau

Perseguir els grups organitzats que revenen les entrades és molt difícil. És millor controlar la traçabilitat per evitar que els hi arribin les entrades.

13:20
   

“No vam poder fer-hi res”

Lluís Venteo, del departament de seguretat del FC Barcelona, ha dit: “Els milers d’aficionats van entrar a l’estadi amb samarretes però, segons el club, si s’haguessin pres algunes altres mesures, tot hagués estat pitjor i nosaltres haguéssim estat la notícia. Parlant amb la policia vam decidir deixar-los entrar perquè, si no, les conseqüències podrien haver estat molt pitjors”.

13:19
   

Unes 500 entrades VIP van ser per a alemanys

El club va vendre un 40 % d’entrades de llotges VIP a alemanys perquè en aquest tipus d’entrada no hi ha la discriminació que evitar la compra per nacionalitat, però el Barça va aturar la venda dimarts.

13:15
   

Com se sent Joan Laporta

“Després de l’estomacada d’ahir, no llenço la tovallola perquè mentre hi ha vida hi ha esperança. Ens hem refet, necessitem l’escalf de l’equip, l’ajuda a Xavi perquè els set partits que resten els guanyem. Mentre hi hagi opcions matemàtiques continuarem lluitant, tot i que s’ha complicat moltíssim. El que sí que esperem és jugar la Champions la temporada que ve”.

13:14
   

La recaptació del partit de dijous

El club va recaptar 3 milions 600 mil euros per la venda d’entrades del partit de dijous de l’Europa League entre el FC Barcelona i l’Eintracht de Frankfurt.

13:10
   

Els abonats que no van a l’estadi ni alliberen el seient

El club sap que hi ha entre 15.000 i 20.000 abonats que no van a l’estadi i per això, el FC Barcelona està buscant mesures per tal d’incentivar la presència. L’abonament, segons els estatuts, és la cessió d’ús i podria haver-hi l’opció de, si no es fa servir, cedir-lo a socis que sí que hi vagin.

13:07
   

Les entrades per als socis, al 50 %

Joan Laporta:”Hi havia entrades a 22 euros per als socis, un preu assequible i, si les poses més barates encara tenen més marge per als especuladors i els revendes. Per als residents a Catalunya també hi havia entrades des de 26 euros. Les mesures, després del que va passar, s’ha demostrat que van ser insuficients i ens van superar. Però queda clar que hi va haver una mala praxis”.

13:05
   

Missatge a la grada d’animació

El president del Barça ha destacat que li sap greu que la grada d’animació no hagi animat a l’equip en el partit contra el Cadis. Ara bé, ha enviat un missatge dient-los que espera que tornin i que animin com sempre a l’equip.

13:03
   

El moment esportiu de l’equip

Joan Laporta ha reconegut que l’equip no està jugant bé en els últims partits. La situació no és la que ell voldria i ha destacat que s’ha posat molt complicat guanyar la Lliga i que s’han de guanyar els set partits, com si fossin set finals, per mirar de classificar-se per la Champions la temporada que ve.

13:00
   

La revenda massiva es va detectar amb retard

El president barcelonista ha reconegut que “la revenda massiva es va detectar amb retard. Sí que va haver-hi una errada informàtica, que es va solucionar molt aviat. Segons Laporta, la UEFA va felicitar el club perquè es van poder evitar situacions més greus encara”.

12:58
   

Em va preocupar molt el llançament de pedres a l’autocar dels jugadors

Joan Laporta s’ha sincerat i ha destacat que “em va preocupar molt el llançament de pedres a l’autocar dels jugadors. Els cossos de seguretat van actuar molt bé”,

12:55
   

Com evitar la revenda?

El club vol evitar la revenda, però és difícil perquè els grups estan molt organitzats i tenen molts mecanismes per aconseguir entrades i després, vendre-les. El problema és que hi ha moltes casuístiques i males praxis que provoquen aquestes situacions. El FC Barcelona ha començat a posar mesures per tal que no es torni a repetir.

12:51
   

Hi ha una gran decepció amb els socis

Joan Laporta ha afirmat que “hi ha una gran decepció amb els socis, però no volem perseguir ningú. Volem un diàleg constructiu”.

12:41
   

Ho podíem haver fet millor

El president del FC Barcelona ha dit que creu que “ho podíem haver fet millor”, però que en les reunions amb la UEFA es pensava que dels 30.000 aficionats, només 5.000 tenien entrades. Laporta ha reconegut que “estaven preocupats”, però que eren moments molt delicats .

12:38
   

Comença la ronda de preguntes dels periodistes

Joan Laporta dona per acabades les explicacions sobre l’arribada massiva d’aficionats i es dona pas a les preguntes dels periodistes.

12:34
   

El seient lliure, només per a socis

L’altra mesura que es prendrà és la de limitar el seient lliure només per a socis. Joan Laporta ha anunciat que ha creat una comissió per tal de treballar en aquests aspectes.

12:33
   

Les mesures que prendrà el Barça

Una de les mesures que prendrà el FC Barcelona serà implementar les entrades nominatives. Aquestes són digitals, es poden cedir, però hi ha una traçabilitat per poder saber qui és el destinatari final.

12:31
   

Els serveis de seguretat van anar desbordats

Els aficionats alemanys, que van arribar molt d’hora al Camp Nou, i després es van començar a produir els incidients. “El club no és culpable, però sí el màxim responsable”, ha dit Joan Laporta. “Esperem que no torni a passar mai més si bé és cert que el club no va vendre entrades als aficionats alemanys”.

12:25
   

Laporta parla de mal ús d’alguns abonats

“Hi va haver alguns abonats que van fer un mal ús del seu abonament i el van fer arribar a aficionats alemanys. Ens sap molt greu que algun soci doni la seva entrada a l’afició rival en un partit ta transcendental.”

12:21
   

Juli Guiu, de l’àrea de màrqueting, detalla l’operatiu 

El vicepresident de l’àrea de màrqueting del Barça, Juli Guiu, ha explicat: “El sistema estava funcionant fins que es va desbordar”. Guiu ha detallat que hi va haver un touroperador que va actuar amb negligència, i que el Barça rescindirà el contracte amb aquesta empresa. 

12:17
   

Comença a parlar Joan Laporta

Ara sí, Joan Laporta arrenca la seva roda de premsa per tractar el cas de les entrades a seguidors de l’Eintracht Frankfurt. 

12:13
   

Laporta estarà acompanyat del responsable de seguretat del club

Joan Laporta estarà acompanyat del cap de seguretat del FC Barcelona i del vicepresident de l’àrea de Màrqueting del Barça.  

12:05
   

Tot a punt a la sala de premsa del Camp Nou

Tot preparat a la sala de premsa Ricard Maxenchs del Camp Nou. Laporta no hauria de trigar en sortir davant dels mitjans de comunicació. 

11:53
   

Les entrades en duels internacionals seran nominals

Joan Laporta ja va anunciar just després del duel contra l’Eintracht que les entrades al Camp Nou en partits internacionals passaran a ser nominals. Està previst que en uns minuts el president del Barça aporti més detalls sobre com van arribar aquestes entrades als seguidors alemanys. 

11:50
   

Joan Laporta compareix per la polèmica del Barça – Eintracht

Bon dia! Comencem el seguiment minut a minut de la compareixença del president del FC Barcelona, Joan Laporta, en què donarà detalls de la investigació sobre la polèmica en la venda d’entrades al Camp nou a seguidors de l’Eintracht.