Estadi Olímpic

La Jean Bouin es reinventa i aquest 2020 es correrà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. La pandèmia que estem vivint ha fet que els organitzadors de la cursa l’hagin adaptat totalment als protocols sanitaris necessaris per poder celebrar un esdeveniment d’aquest tipus.

Canvi de recorregut

Enguany farà 100 anys de la primera edició, el 1920, i, per tant, serà una edició ben especial. El primer gran canvi és el recorregut. Aquest any es disputarà a l’Estadi Olímpic, a la muntanya de Montjuïc. A causa de les limitacions per la pandèmia la cursa no ha pogut mantenir el format habitual de proves de 5 i 10 km, i tampoc les infantils i la internacional, amb un recorregut pels carrers de la ciutat. Els organitzadors han adaptat les proves a les circumstàncies i la cursa es disputarà a l’emblemàtic Estadi Olímpic Lluís Companys, on es van celebrar els Jocs Olímpics de Barcelona 92.

La distància també varia

El segon gran canvi d’aquesta edició serà la distància. Aquest cop els atletes hauran de córrer una milla, o sigui, 1.609 metres. Per tant, és una bona oportunitat tant per als corredors habituals de distàncies més llargues com per als que vulguin provar aquest any l’experiència amb una distància molt més assequible.

Les inscripcions estan limitades a 1.000 persones i la cursa estarà adaptada als protocols sanitaris. Per exemple, la mascareta serà obligatòria per entrar a l’Estadi Olímpic i es prendrà la temperatura als inscrits. La mascareta continuarà sent obligatòria als calaixos abans de la sortida. Quan els participants creuin la línia d’arribada se’ls obsequiarà amb una mascareta commemorativa del centenari de la cursa.