La cursa Jean Bouin sempre és especial perquè representa la prova per excel·lència de l’atletisme popular a Barcelona. En la 96a edició, en la cursa de 10 quilòmetres, Reyes Estévez, exatleta olímpic i campió d’Europa de 1.500 metres, s’ha imposat en la categoria masculina. Dolores Chiclana, de la Diputació de Jaén, ho ha fet en la femenina i ha aconseguit un nou rècord de la cursa Open. En la prova curta, de 5.000 metres, Marc Cunyat i Silvia Guerra han estat els vencedors.

Jean Bouin 2019 sortida

Prop de 7.000 participants

La Jean Bouin acostuma a aplegar milers de participants i aquest any no ha estat una excepció. Cada vegada és més difícil que els corredors populars s’apuntin a les curses perquè cada vegada n’hi ha més i els atletes volen també canviar de proves, per variar. Però la Jean Bouin té un grup fidel de seguidors que fa que la xifra de prop de 7.000 participants sigui habitual, i és una xifra espectacular. En aquesta cursa s’hi inclouen els que hi participen en les dues distàncies, 5 i 10 quilòmetres, més els participants de les proves escolar i d’elit.

Jean Bouin 10 quilòmetres

A la cursa de 10 quilòmetres en la categoria masculina, un grup d’atletes ha arribat força compacte a la meitat amb un temps superior als 17 minuts, un ritme relativament lent. A la part final, el corredor del CaixaBank i exatleta olímpic, Reyes Estévez, ha aconseguit imposar-se en l’esprint final. El temps ha estat de 32 minuts i 34 segons, seguit de Jesús Gómez, de la Diputació de Jaén, a només dos segons. Carlos Rodríguez, de l’Hospitalet, ha acabat en tercer lloc amb un temps de 32 minuts i 45 segons. En la categoria femenina, Dolores Chiclana ha aconseguit un temps excel·lent de 34 minuts i 1 segon, nou rècord de la prova. De fet, la corredora de Jaén, ha acabat en el lloc 16è de la general. La segona ha estat Elisa Meilli, amb 38:05, i la tercera, Mireia Suñé, amb 38 minuts i 50 segons.

Jean Bouin 2019 Dolores Chiclana

La prova de 5 quilòmetres

La cursa de 5 quilòmetres, que també sortia de l’avinguda de Rius i Taulet, a tocar de la plaça d’Espanya, ha tingut com a guanyador en categoria masculina a Marc Cunyat, amb un temps de 14 minuts i 55 segons. L’arribada, a l’Arc de Triomf, com en la primera Jean Bouin, ha tingut com a segon classificat a Albert Noguera, amb 15:04, i el tercer ha estat el triatleta Albert Parreño, que ha aturat el crono en 15 minuts i 15 segons. En dones, Silvia Guerra ha repetit la victòria de l’any passat i ha aturat el crono amb 17 minuts i 6 segons. Segona ha acabat Regina Gutiérrez, amb 17:44 i tercera, Nuria Cascante, amb 17 minuts i 54 segons.

Domini africà a la cursa elit

La matinal atlètica ha acabat amb la cursa dels atletes d’elit.

Sobre un circuit per Montjuïc amb sortida i arribada a l’Avinguda de la Reina Maria Cristina, Michael Bereket s’ha imposat amb un temps de 30 minuts i 23 segons. L’eritreu ha estat el més ràpid a les tres voltes del circuit de 3.300 metres, en un esprint amb el segon classificat, David Palacio. Tercer ha estat el palamosí Adel Mechaal amb 30:40. En categoria femenina s’han fet, com és habitual, dues voltes al circuit. El triomf se l’ha endut Siham Hilali, que ha aturat el crono en 22 minuts i 32 segons. La marroquí ha superat les corredores espanyoles Marta Pérez (23:14) i Lidia Campo (23:37).