El coronavirus ha canviat la vida dels esportistes d’elit i els preparadors físics ara han de fer miracles per poder posar en forma les plantilles per quan tornin a la competició. Jaume Bartrés, l’encarregat de preparar la plantilla de l’Espanyol és molt taxatiu: “Sempre fem un treball preventiu, però si no tenim sis setmanes per entrenar-nos, correm un risc altíssim de lesions quan tornem a competir. Intentarem que els futbolistes arribin en el millor estat possible per afrontar el repte dels darrers 11 partits de Lliga”.

Els jugadors han estat molt professionals

Bartrés considera que durant les vuit setmanes que els futbolistes de l’Espanyol han estat confinats “han fet un treball òptim” abans de fer els primers entrenaments individuals aquest dilluns. Això els permet tenir una base sòlida sobre la que poder encarar el final d’una temporada tan exigent físicament i mentalment.

El cas més extrem

La plantilla espanyolista ha estat castigada per la covid-19, la qual cosa encara complica més la feina d’en Jaume Bartrés i el seu equip de preparadors. “Hem tingut diversos casos de coronavirus i tornar a posar-los en forma és difícil. Un dels jugadors ha estat aïllat durant 20 dies en una habitació, però ho ha donat tot i dintre del que cap ha arribat en les millors condicions possibles”.

Una planificació impossible

Bartrés indica que aquest període no és pot considerar una pretemporada a l’ús. Normalment duren un mes i mig, amb partits amistosos en els quals els jugadors un dia juguen mitja hora, després 45 minuts, més endavant 60 minuts i així fins que comença la Lliga. El problema que tenen ara, afirma, “és que no podem fer una planificació total i definitiva perquè no sabem exactament quan tornarem a jugar”. El president de la Lliga, Javier Tebas, apuntava en una entrevista que voldria que fos el dia 12 de juny, però tothom està pendent de la decisió de les autoritats sanitàries.