jake daniels blackpool fc

El futbolista Jake Daniels, jugador del Blackpool FC, ha anunciat obertament que és homosexual. El jugador anglès, de 17 anys, es converteix en l‘únic futbolista professional en actiu obertament gai d’Europa. Jake Daniels va fer pública la seva orientació sexual en una entrevista a ‘Sky News’. “No volia mentir més, estic preparat per ser jo mateix, ser lliure i confiar en tot això”, va manifestar Daniels.

L’anunci de Jake Daniels el situa com el primer futbolista professional del Regne Unit que es declara gai des que Justin Fashanu ho va fer l’any 1990. Daniels segueix els passos de Josh Cavallo, jugador de l’Adelaide United australià, que fa uns mesos també va anunciar obertament que és homosexual.

“Durant molt de temps vaig pensar que havia d’amagar la meva homosexualitat”

Jake Daniels va sincerar-se després de molt i molt de temps rumiant la decisió. “Durant molt de temps vaig pensar que havia d‘amagar la meva homosexualitat si volia ser futbolista professional. Em preguntava a mi mateix si havia d’esperar a retirar-me per sortir de l’armari. Cap altre jugador professional no ha fet el pas, però sabia que això em faria mentir durant molt de temps i que no podria ser jo mateix ni tenir la vida que vull”.

El futbolista del Blackpool ha aprofitat per agrair al seu club el suport rebut en tot moment: “Al Blackpool tot ha anat genial. Els meus companys m’han donat suport, la seva reacció ha estat brillant. S’han mostrat sorpresos i s’han preguntat per què no els ho havia dit abans”.