Els seguidors de l'Espanyol són molt fanàtics de l'esdevenir del seu futbol base. Fa un parell de mesos estaven preocupats perquè el filial s'havia enquistat a la zona baixa del grup tercer de la Segona Divisió B. Dues coses han provocat que els periquitos hagin girat com un mitjó a la classificació. L'arribada de Sergio González a la banqueta, i la decisió de fer titular indiscutible Jairo Morillas. En les darreres nou jornades, Jairo s'ha destapat i ha marcat set gols que han catapultat l'equip cap a la zona tranquil·la. Dels darrers 27 punts en joc, l'Espanyol n'ha fet 20 i el davanter sevillà en té molta culpa. Jairo va arribar l'estiu passat a l'Espanyol procedent del Sevilla Atlètic, quedava lliure i l'Espanyol va ser prou hàbil per fitxar-lo per dues temporades i una d'opcional. La primera vegada que els espanyolistes es van fixar en ell va ser quan els va fer el gol de la victòria a la Copa de Campions juvenil el 5 de maig de 2012 a Lepe.

Si al primer equip de l’Espanyol tenen una urgència a l’hora de cercar un golejador de garanties, no tindran gaires problemes, només han de mirar la ciutat esportiva Dani Jarque, dirigir-se a Jairo Morillas i dir-li que pugi a jugar amb els de Primera.

Jairo té 20 anys, és un producte del planter del Sevilla però els andalusos el van deixar marxar l’estiu passat quan feia pràcticament 10 temporades que defensava els seus colors. És de Gilena i, des de ben petit, que va amb una pilota als peus. Ha estat internacional amb les seleccions inferiors d’Espanya i al cap de mig any a Barcelona ha esclatat, ara ja no té aturador i el seu equip li ho agraeix i se n’aprofita. Fa 184 cm i sempre ha admirat Álvaro Negredo, tenen la mateixa professió, són golejadors.