L’àrbitra Nerea López Díaz va rebre insults masclistes en un dels seus darrers partits de futbol entre nens de vuit anys. Els fets van succeïr en el partit celebrat aquest diumenge passat entre l‘Escola F.Gavà i l’AE Piera de la categoria Benjamí 7 de la Segona Divisió (Grup 1). Alguns dels pares van insultar greument l’àrbitra titular del partit, Nerea López Díaz, crits masclistes que van indignar i recriminar bona part dels progenitors assistents, i que van arribar a enfrontar les dues parts.

Nerea López Díaz, àrbitra del col·legi del Baix Llobregat

Durant el transcurs del partit, l’àrbitra va escoltar expressions com ‘vete a tu casa’, ‘a fregar platos’, ‘con la barrera, con la escobaaa’, ‘a 1 euro, guapa, a 1 euro’, ‘vieja’ o ‘qué mala es’, actituds masclistes greus que van ser recriminades ‘in situ’ per alguns dels assistents i que després, els mateixos vídeos de denúncia es van traslladar a les xarxes socials.

Betevé ha consultat fonts de la Federació Catalana de Futbol, que no han volgut confirmar si l’àrbitra Nerea López Díaz va plasmar els insults a l’acta del partit. De tota manera, la Federació ja ha obert els canals pertinents per què els òrgans sancionadors s’estudiïn les imatges i les possibles accions futures.

La Federació Catalana de Futbol ha obert diligències

Des de la Federació Catalana de Futbol han traslladat el material al Comitè de Competició que ha obert expedient, i serà tractat per la Subcomissió de Xarxes Socials, que està estudiant els vídeos. També s’ha enviat tota la informació disponible a la Oficina de l’Esport dels Mossos d’Esquadra, per poder identificar a l’infractor o infractors i, si s’escau, fer la denúncia administrativa pertinent per infracció de la Llei de l’Esport. I així ho han fet saber a través de les xarxes socials.

L’AE Piera, condemna els fets

Per altra banda, l’AE Piera, rival de l‘Escola de Futbol Gavà ha volgut condemnar els fets a través d’un comunicat a la xarxa social d’Instagram, denunciant aquest tipus d’actituds per part pressumptament d’alguns progenitors del seu equip.

@aepiera