Ilaix Moriba continua sent protagonista per qüestions extraesportives. La seva renovació pel Barça està totalment encallada, i té un peu fora del club. A més, hauria renunciat a jugar amb la selecció espanyola i ho faria amb la de Guinea, on va néixer.

La renovació amb el Barça, aturada

El futur d’Ilaix Moriba al Barça cada cop és més complicat. Tant ell com els seus representants es neguen a acceptar l’oferta del Barça. Les pretensions econòmiques del jugador estan molt per sobre del que el Barça ofereix. Segons Arnau Blanch, del diari Sport, l’agència de representants demana al club 6 M€ nets + 10 M€ de prima de renovació + 2M en comissió. Unes xifres que Laporta no està disposat a acceptar.

De fet, Rafa Yuste, vicepresident esportiu del Barça, en declaracions a Movistar +, ha parlat del futur d’Ilaix a Barcelona:

“Si no canvia la seva posició, no tindrà futur en aquest club” ”
Rafa Yuste, a Movistar +

El vicepresident blaugrana, també ha dit que en la seva opinió “és una equivocació el que estan fent Ilaix i el seu entorn”.

Tot apunta que el futur d’Ilaix passaria pel Red Bull Leipzig alemany, un club amb bona relació amb l’agència de representants que duu l’encara jugador blaugrana. Això sí, el Barça demana un traspàs d’entre 15 i 20 milions per deixar sortir el jugador.

Ilaix renuncia a la selecció espanyola, per anar a la Premier?

L’altre notícia relacionada amb Ilaix Moriba té a veure amb la seva més que probable renuncia a jugar amb la selecció espanyola. Segons diversos mitjans, i citant el seu propi pare, el jugador preferiria jugar amb la selecció de Guinea Conakry, país en el qual va néixer. Una decisió sorprenent tenint en compte que Ilaix ha jugat amb Espanya en les categories inferiors durant diverses temporades.

Aquest fet, podria tenir relació amb el seu futur com a jugador de club. Tal com informa l’Agència EFE, des del Brexit, qualsevol jugador estranger que vulgui jugar a la Premier League necessitaria un certificat que està basat en un sistema de punts. Aquests punts s’obtenen de tres maneres diferents, però la forma més ràpida és jugant partits amb la selecció nacional. D’aquesta manera, Ilaix podria complir els requisits i anar a jugar a la Premier League, on el Chelsea, i sobretot el Manchester City, estarien interessats en contractar-lo.