El CF Igualada s’ha endut la victòria amb una golejada per 1-4 al Sant Cugat FC a la final del Torneig d’Històrics Femení 2022.

La final s’ha disputat al Municipal del Guinardó, el camp del FC Martinenc, equip organitzador del torneig. Les amfitriones, però, que també hi participaven, van caure contra un dels equips finalistes, l’Igualada, per 3 a 0 a la fase inicial en què les de l’Anoia també van superar el Pallejà , en aquest cas per 2-0.

El Sant Cugat, per arribar a la final, va batre el CE Júpiter, al qual va guanyar 4-0, i després el Cerdanyola, amb qui va empatar però va superar en l’eliminatòria per tenir un nombre de gols superior.

Els dos equips finalistes, tant el Sant Cugat com l’Igualada, han debutat al torneig en aquesta 7a edició en categoria femenina, de les 43 edicions que s’han fet al Torneig d’Històrics, sumant-hi les 36 de la categoria masculina.

La gran final

Gairebé sense donar marge d’adaptació al partit al Sant Cugat, l’Igualada s’ha avançat al marcador al minut 7, amb el gol de Marcet, que ha definit la jugada d’estratègia d’un llançament de córner dirigit a la frontal de l’àrea.

Al cap de 7 minuts més, sense deixar respirar les rivals, Marina Salanova ha marcat el 0-2 per a les de l’Anoia.

L’Igualada ha seguit jugant a l’atac i al minut 26 la mateixa Marina Salanova ha fet el 0-3 per eixamplar encara més les distàncies amb el Sant Cugat. Però això no ha estat prou per a la jugadora, que ha aconseguit el hat-trick al cap de 10 minuts amb el quart gol per a l’Igualada i el seu tercer gol consecutiu, fet que posteriorment li ha estat reconegut amb l’MVP del torneig i el títol de màxima golejadora.

Tot i que la final ja semblava sentenciada, el Sant Cugat no s’ha rendit i al minut 74 ha fet pujar el seu primer gol al marcador, que ha fet Carlota Rodríguez en un llançament de penal.

La distància dels dos equips, però, s’havia fet massa ampla ja abans del descans i l’Igualada ha acabat guanyant el partit 1-4 i s’ha proclamat campió del Torneig d’Històrics Femení 2022.

El CF Igualada es converteix en el 19è club que alça aquest trofeu.