L’Horta s’ha imposat en el derbi davant el Sant Andreu per 2 a 0 a la jornada 7 de la Tercera Divisió per colar-se a les places de promoció d’ascens. La tensió de l’enfrontament ha condicionat un Sant Andreu que ha vist com expulsaven al seu entrenador, Mikel Azparren, i a dos dels seus capitans, José Antonio Llamas i Alberto Carroza.

Alt voltatge i poques ocasions

La tensió s’ha apoderat, de mica en mica, d’una primera meitat que ha començat tranquil·la i que ha acabat amb un còctel multicolor de targetes per a tots dos equips. Més batalladors que encertats, Horta i Sant Andreu han compensat amb gana i actitud la falta de recursos al davant, poc precisos en els metres finals. La més clara l’ha tingut l’Horta, que ha enviat la pilota al travesser, però la jugada ha quedat anul·lada per fora de joc. Amb el descans a tocar, el partit ha arribat finalment al punt d’ebullició i, fruit de l’escalfament, Mikel Azparren ha vist la targeta vermella per una picabaralla amb Nacho Castro, que també ha vist la groga.

L’Horta timoneja la segona meitat

El descans ha servit per alleugerir tensions entre dos equips més tranquils a la segona meitat, refets del sotrac emocional del primer temps. Si bé la igualtat s’ha mantingut al centre del camp, entre un Horta i un Sant Andreu entestats a disputar-ho tot, els locals han estat més prolífics a l’àrea rival. Marc Río, la referència ofensiva dels de Nacho Castro, ha estat un corcó pels centrals andreuencs, ha avisat a la porteria de Segovia i, finalment al minut 66, el davanter ha obert la llauna després d’endur-se un rebot amb un xut potent que ha foradat la xarxa rival. De nou l’escalf ha perjudicat un Sant Andreu que ha vist com expulsaven a Llamas i a Carroza per doble amonestació i l’Horta, amb superioritat numèrica i l’avantatge en el marcador, ha certificat la seva victòria amb el 2 a 0, obra d’Adri Recort, després d’una errada del porter Segovia en la sortida de pilota, per erigir-se vencedor del derbi