Històries de superació de la Titan Desert n’hi ha moltes i destacar-ne alguna és difícil. Acabar aquesta prova és, de per si, un fet molt destacable, però hi ha participants que es prenen la competició com un repte personal. Són casos especials, gent no professional que vol transmetre valors o demostrar que són capaços de superar els reptes de la Titan Desert. N’hi molts casos i en aquest 2019 en tenim alguns que ens toquen de ben a prop. Són dos barcelonins, la Rosa Palomino i el Xavi Cantó.

Històries de superació: Rosa Palomino

Històries de superació: Rosa Palomino i el maltractament

La Rosa Palomino ha anat a la Titan Desert amb l’objectiu de creure en ella mateixa d’una vegada per totes. Al llarg de la seva vida ha passat per situacions complicades, com el maltractament psicològic, que la va anul·lar com a persona, i el físic, que no deixa tantes seqüeles emocionals, però hi són. El pare de la seva filla els va abandonar quan la petita només tenia un any. Aquesta situació la va fer dubtar d’ella mateixa en tot moment, però amb l’ajuda del psicòleg que li està tractant des de fa un parell d’anys ha millorat molt i es creu capaç d’acabar la Titan Desert.

Històries de superació Titan Desert 2019: Xavi Cantó

El Xavi Cantó i el càncer de pròstata

El Xavi Cantó és un metge de 55 anys que ha patit càncer de pròstata. Al març del 2013 va ser intervingut i,  després de sotmetre’s a cirurgia radical, la recuperació va ser difícil, però la va superar amb el suport principal de la seva dona i els seus fills. L’esport i la bicicleta li van aportar una motivació psicològica extra, a més de ser un suport de rehabilitació física molt important. El Xavi Cantó s’ha entrenat amb l’objectiu d’acabar-la i cinc anys després, es veu capaç de fer-ho. L’objectiu és donar a conèixer i que se’n parli del càncer de pròstata, que ha estat sempre un tabú entre els homes i que creu que cal normalitzar. És un dels reptes de la Titan Desert.