Nou episodi de violència física i verbal contra un àrbitre en ple partit de futbol de categoria juvenil. Amenaces, vexacions i agressions és el que va haver de patir el jutge d’un partit de futbol base. Un grup de pares i mares del Can Rull Rómulo Tronchoni va envair premeditadament el terreny de joc per increpar l’àrbitre i forçar la suspensió del partit contra el Naise Barcelona. Segons han explicat fonts del club local a betevé, l’àrbitre del partit va expulsar dos jugadors visitants del Can Rull i el seu entrenador. Va ser aleshores quan els pares van decidir irrompre al camp per increpar l’àrbitre i obligar-lo a suspendre el matx per garantir la seva integritat física. “Ets un gos, et trencarem la cara, el partit s’ha acabat perquè ho diem nosaltres“, van dir els pares segons consta en l’acta arbitral.

A banda d’amenaces i insults, a les imatges es poden veure les empentes i l’intent d’agressió per part del públic. “En aquest moment un aficionat, ha intentat agafar-me del coll, però he aconseguit escapar”, deia l’àrbitre que va ser agredit per un futbolista. L’àrbitre va rebre una puntada de peu a l’esquena i posteriorment va sentir com el seu agressor deia: “Que et donin per cul, maricon, tan de bo t’hagi trencat l’esquena!”

Una acció premeditada i insòlita al futbol base

Fonts del Naise Barcelona han explicat a betevé que va ser “una acció totalment premeditada per tal de forçar l’ajornament del partit, tornar a jugar a porta tancada i amb un àrbitre diferent”. De fet, membres del club local van vetllar per la integritat física de l’àrbitre, van trucar als Mossos d’Esquadra un cop van veure la invasió de camp, i van escortar l’àrbitre del partit fins al seu vestidor. El jutge del partit també va anotar aquesta bona pràctica del Naise Barcelona en l’annex de l’acta. Aquest episodi va passar el dissabte, 19 de març, al camp de futbol de la Roureda, a Sabadell.

El comunicat de disculpes del CF Can Rull