Els Gòtics han guanyat el derbi contra el CN Poble Nou per 23 a 19. Ha estat un partit igualat, que s’ha decidit per detalls en els últims minuts. En la primera fase ja es van enfrontar i també van guanyar els del Mamut per un ajustat 18 a 17.

Les defenses s’imposen als atacs

Els Gòtics han inaugurat ràpidament el marcador. Theo Lavalle ha col·locat els locals per davant amb un 7 a 0. El Poble Nou, però, no li ha perdut la cara al partit i gràcies a un assaig de Joaquín Attanasio ha retallat diferències i s’ha situat 7 a 5. Han estat uns primers 40 minuts molt intensos. Les defenses s’han imposat als atacs i s’han pogut veure diversos placatges. Molta emoció i tot per decidir a la segona part.

Emoció fins al final

La represa ha començat com la primera part. Els Gòtics han transformat un xut a pals. Ramon Díaz ‘Txiki’ ha col·locat el 10 a 5 en el marcador. Però com a la primera part, el Poble Nou ha reaccionat tot seguit i Hernan Cerda, amb un assaig i la posterior transformació, ha situat els mariners per primer cop per davant en el marcador, 10 a 12. El partit ha seguit igualat, però els atacs han estat més efectius que en els primers 40 minuts. Els locals, un cop s’han vist per sota en el marcador, han posat un marxa més i primer una transformació i després un assaig de Theo Lavalle han capgirat el marcador, 20 a 12. El Poble Nou, però, no s’ha rendit i quan faltaven cinc minuts pel final han ajustat el marcador, 20 a 19, amb un assaig d’Aitor Sánchez. El partit ha quedat sentenciat quan Tomás Elena ha transformat un xut a pals i ha col·locat el 23 a 19 definitiu.

Amb aquesta victòria els Gòtics Rugby Club es mantenen a la part mitjana de la classificació i aconsegueixen la salvació matemàtica. La derrota fa que el Poble Nou no escali posicions i continuï a la zona calenta de la taula.