@GironaFC

L’Espanyol ha xutat 27 vegades durant tot el partit, vuit de les quals a porteria. El Girona, 10 i només tres dins dels tres pals. La possessió favorable als espanyolistes ha estat del 64 %, però els de Francisco han estat més encertats en atac i de sort en defensa. El resultat, 1 a 0, cosa que suposa que el Mallorca empati a dalt de la taula a 45 punts i deixa l’Almeria amb opcions de superar-los. Aquesta és la segona victòria del Girona en aquesta Lliga contra l’Espanyol després de l’1 a 2 a l’RCDE Stadium.

Domini espanyolista sense premi

Vicente Moreno continua optant per un 11 amb moltes cares conegudes i habituals. Respecte a l’equip que va guanyar el Castelló en l’últim partit de lliga només hi ha hagut un canvi: l’entrada de Cabrera (encarregat de cobrir el seu compatriota uruguaià Stuani) per Calero. L’Espanyol ha començat dominant i Javi Puado, Nico Melamed, David López i Raúl de Tomás han creat ocasions com per avançar-se en el marcador. Tot i això, l’oportunitat més clara ha estat un xut al pal d’Adrián Embarba al minut 29.

Raúl de Tomás ha tingut ocasions per marcar al Girona.
@RCDEspanyol

Girona, un xut a porta, un gol

Semblava mentida que, amb el domini i les ocasions, l’empat a zero fos encara el resultat del matx. La llei del futbol no escrita de “si perdones ho acabes pagant” s’ha complert a Montilivi. Pablo Moreno ha fet l’1 a 0 en el minut 40 en el primer xut a porteria entre els tres pals dels gironins. El 66 % de possessió de l’Espanyol no ha estat suficient i a la mitja part s’ha arribat amb el triomf per la mínima dels locals.

Mateix guió a la represa

A la represa, l’Espanyol ha mantingut des de l’inici el domini i el setge a la porteria de Juan Carlos. Raúl de Tomás ha rematat a porteria buida, però Jordi Calavera ha refusat, de cap, el que semblava el gol de l’empat. El porter del Girona, Juan Carlos, ha estat un malson per als davanters espanyolistes, sobretot per a Javi Puado, que també ha enviat un rematada al pal. L’empat sobrevolava Montilivi, però no acabava d’arribar. El Girona semblava còmode jugant al límit, sobretot a mida que passaven els minuts i al final ha tingut alguna ocasió per ampliar el marcador.