La personalitat de Gerard Piqué té arestes múltiples. És més conegut com a futbolista del Barça, però cada cop dedica més temps als negocis que gestiona. Fa un any, amb la seva empresa Kosmos, va guanyar la concessió per organitzar la Copa Davis, i ho va fer amb un plantejament absolutament revolucionari. Piqué volia que la Davis es convertís en un mundial de tenis que es decidís en una setmana. El seu dossier va ser molt discutit, però finalment la Federació Internacional de Tenis li va fer confiança i el resultat es veurà a la Caja Mágica, a Madrid, entre el 18 i el 24 de novembre.

Com un mundial de futbol

La Davis trenca amb els paràmetres que es van pensar en totes les edicions precedents, la primera data de l’any 1900. Aquesta vegada 18 seleccions es jugaran el trofeu conegut com l’enciamera. Es divideixen en sis grups de tres equips. Espanya, al grup B, jugarà amb Croàcia i amb Rússia. Els dies 18, 19 i 20 se’n disputaran les fases prèvies; el divendres dia 22, els quarts de final; el dissabte 23, les semifinals, i el diumenge 24, la final. Hi ha 85 jugadors inscrits, entre els quals Rafael Nadal (Espanya), Novak Djokovic (Sèrbia) i Daniil Medvedev (Rússia). Roger Federer i Dominic Thiem no hi seran perquè ni Suïssa ni Àustria s’hi han classificat.

Albert Costa apuja un graó

En l’equip organitzador de la Davis, que lidera Gerard Piqué, hi figura Albert Costa, exjugador, excapità de l’equip espanyol de Copa Davis i exorganitzador del Trofeu Godó.

 

L’alcalde de Madrid repta Barcelona

En la presentació de la Copa Davis, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, va parlar del poder organitzador de Madrid i va dir que ara mateix la capital d’Espanya té avantatge respecte a Barcelona i a Catalunya perquè “Madrid no discrimina ningú”.