Geoffrey Kamworor mitja marató rècord món Marc Roig

Geoffrey Kamworor ha aconseguit un nou rècord del món de mitja marató a Copenhaguen. El kenià ha fet 58 minuts i un segon i ha rebaixat l’antiga marca, en possessió d’Abraham Kiptum i aconseguida a València en 17 segons. Kamworor forma part de l’equip National Nederlanden Running Team, del qual Marc Roig és un dels fisioterapeutes. El català, instal·lat a Kènia fa anys, també treballa amb Eliud Kipchoge, que té el rècord del món de marató aconseguit el 16 de setembre del 2018.

Geoffrey Kamworor Marc Roig Eliud Kipchoge
@Dan Vernon

Geoffrey Kamworor, l’hereu de Kipchoge

Geoffrey Kamworor té només 26 anys i un present i un futur envejables. Ha estat tres vegades campió del món de mitja marató i dos de camp a través. Entrenar-se amb el considerat millor atleta de fons del moment, Eliud Kipchoge, té avantatges. Tens un equip al teu costat que ja no només aconsegueix els èxits perquè el producte (els atletes) són molt bons. Hi aporten tecnologia, planificació i un mode de vida mol auster. Si Kamworor decideix fer el salt a la marató, veurem de què és capaç.

Una velocitat increïble

La marca aconseguida a la capital de Dinamarca significa que va córrer a dos minuts i 44 segons per quilòmetre de mitjana, una autèntica barbaritat. O el que és el mateix, va fer la prova a 21,818 quilòmetres per hora. Si alguna vegada, en un gimnàs, heu provat de córrer a aquesta velocitat ni que sigui 10 o 20 segons, sabeu el que significa.