La Garmin Team Trail 2019 ha acabat amb un èxit de participació. Més de 600 corredors han pres part en aquesta edició, un 20 % més que l’any passat. Els 203 quilòmetres de recorregut, dividit en vuit etapes, ha servit per consolidar la prova en el calendari de les curses de muntanya. La cursa es podia fer de forma individual o per equips de dos, tres, quatre, sis o vuit corredors.

El guanyador en solitari de la Garmin Team Trail 2019

Només 13 corredors van intentar la gesta d’aconseguir superar la distància de la prova en menys de 36 hores en solitari. Un total de tres van aconseguir acabar-la, molt més dels que ho havien fet en edicions anteriors, perquè només ho havia fet una persona. Joan Soler en va ser el guanyador després de 30 hores i mitja, mentre que Oriol Antolí i Antonio Esquinas van aconseguir acabar la prova dues hores i mitja abans del temps límit.

Garmin Team Trail 2019

Guanyadors per equips

En equips de quatre Fanatik va ser el més ràpid en aquest 2019. Manel Amor, Dani Bordallo, Mia Carol i Marc Carós van completar el recorregut en 18 hores 24 minuts i 13 segons. Els quatre van dominar la prova gairebé de principi a fi, a excepció del primer punt de control, a Bagà. En conjunts de vuit, Set de Còrrer arribar només 30 minuts més tard amb rècord de la categoria inclòs. En equips de sis, els més ràpids van ser Ferreteria Arenys, amb 20 hores 15 minuts i 53 segons. Tarrassa Tropical va guanyar la categoria de tres corredors (22 hores 27 minuts i 20 segons ) i la parella del CMP Sallent van ser els més ràpids en dos amb 22 hores 13 minuts i 42 segons.

L’etapa reina

Un dels atractius esportius de la prova és l’etapa Garmin, la considerada com a etapa reina, amb gairebé 32 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu. Per aquest motiu, l’organització va premiar el corredor i a la corredora que van completar l’etapa en el menor temps possible amb un rellotge de la marca que patrocina la prova. Jordi Roy de l’equip Motocultors de la Catalunya Central i Marije de Ruiter del COR Tullid@s, van ser els guanyadors.