El vicepresident de l’Espanyol, Carlos García Pont, ha condemnat davant els mitjans de comunicació els actes violents i racistes produïts ahir a dins i fora de l’RCDE Stadium. García Pont ha deixat clar que s’estan investigant els fets i es farà tot el possible per castigar-los.

En contra de la violència i el racisme

El primer dels fets va tenir lloc als afores de l’estadi perico, quan aficionats de La Curva i de Herri Norte Taldea van protagonitzar una multitudinària baralla que va deixar un aficionat blanc-i-blau a l’hospital. Hi ha una ordre d’allunyament per als cinc detinguts de 1.000 metres de qualsevol camp o estadi on jugui l’Athletic. La mateixa jutgessa ha obert causa per baralla tumultuària i lesions. El segon dels fets es va produir a l’interior de l’estadi. Iñaki Williams va patir insults racistes per part d’un sector de la grada perica. García Pont ha deixat clar que “l’Espanyol sempre ha lluitat i lluitarà contra la violència i el racisme” i que posarà tots els mitjans perquè aquestes coses no succeeixin.

El vicepresident de l’Espanyol també ha remarcat que “el sistema legal espanyol és molt garant i que es farà el que es pugui fer”. Assegura que “legalment no és una cosa fàcil de fer” i que si fos per ells ho farien però que de vegades no pot ser així. Finalment, García Pont ha explicat que el club lluita i condemna aquestes actituds i és que “el futbol té uns valors —treball, humilitat i ambició— i aquests són els que s’han de treballar i defensar.