Francesc Xavier García Pimienta, fins avui tècnic del juvenil A del Barça i amb l’èxit recent de la UEFA Youth League sota el braç, serà l’encarregat de substituir Gerard López. Pimienta, tindrà la tasca de salvar l’equip en les sis jornades que queden.

Salvar l’equip i formar jugadors

El tècnic ha dit que la prioritat és salvar l’equip i vol fer-ho de la manera que sempre fa el Barça, amb un futbol associatiu i d’atac.

Dubtes del model 

José María Bakero, màxim responsable del futbol formatiu professional, ha defensat la seva tasca i ha agraït els anys de Gerard López a la banqueta blaugrana. Els dubtes arriben perquè en els últims anys el filial ha fitxat jugadors de fora i els jugadors no han gaudit d’oportunitats. Bakero ha dit que els jugadors marxen per diners i per aspiracions esportives.

Una vida de blaugrana

Francesc Xavier Garcia Pimienta va arribar a la disciplina del Barça amb només 12 anys. L’any 1986 va començar a l’aleví blaugrana fins arribar al primer equip. L’any 96, Charly Rexach el va fer debutar a Primera. Un debut efímer, ja que Garcia Pimienta va marxar cedit a l‘Extremadura. Després va passar pel Figueres i l‘Hospitalet, club en què va estar quatre temporades. L’última etapa com a jugador la va passar a la Unió Esportiva Sant Andreu i va compaginar la feina de jugador amb la de tècnic. Amb el cadet del Barça va estar sis temporades, després va fer-se càrrec del juvenil B i de l’A. Amb aquests últims acaba d’aconseguir el doblet amb la Lliga i la Champions juvenil. Per ell, han passat jugadors del primer equip com Messi, Piqué, Cesc o Sergi Roberto i és el treballador esportiu que més anys acumula al club blaugrana.