futbol femení

Un informe elaborat per la FIFPro alerta de l’amenaça que representa el coronavirus per al creixement del futbol femení arreu del món cap a una indústria forta. L’organització internacional que representa els futbolistes arreu del món explica la vulnerabilitat de les jugadores en cas que no es prenguin mesures per protegir-les i les conseqüències que pot tenir la pandèmia.

Els clubs solvents poden estar en perill

Pocs contractes escrits i de poca durada (un 18 % de futbolistes de les principals Lligues), falta d’assegurances mèdiques a les jugadores, sous baixos i amb retard, compensacions amb ajuda d’habitatge, alimentació… aquesta és la realitat del futbol femení, una indústria que ha crescut molt en els darrers anys i que la seva projecció apuntava a un professionalisme des de tots els sector. L’informe explica que la futura situació econòmica derivada de la crisi del coronavirus podria donar insolvències a clubs que fins ara no tenien problemes.

La responsable de futbol femení de FIFPro, Amanda Vandervort, creu que “s’han de fer canvis estructurals per beneficiar el futbol en general i crear una indústria estable per al futur”. En aquest sentit, el secretari de la FIFPro, Jonas Baer-Hoffmann, explica que “si perdem clubs, Lligues i competicions de seleccions, potser els perdem per sempre en el negoci” i alerta que el futbol mundial ha de fer front comú, també en el futbol femení.