Frenkie de Jong va passar les primeres setmanes del confinament pel coronavirus a casa seva a Holanda i al seu país va poder fer alguns entrenaments que van servir-li per mantenir la forma.

D’aquí a unes setmanes podran competir

El centrecampista està content que de mica en mica torni la normalitat, li ha agradat el protocol d’entrenaments en què primer els feien de manera individualitzada perquè cada jugador podia mesurar la intensitat i veure com estava. Aquesta setmana, en grups de 10 futbolistes i més endavant, amb tot el grup. Assegura que “ara no estem per jugar però a còpia que passin les setmanes cada cop ens trobarem millor i podrem competir“.

Trobava a faltar el vestidor i els partits

De Jong admet que ha trobat a faltar el vestidor del Barça, se li han fet molt llargs aquests mesos sense activitat i ara gaudeix dels rondos, “la part més divertida dels entrenaments”, diu.
La setmana passada va veure per la televisió el partit Dortmund – Schalke 04 i se li va fer “molt estrany veure l’estadi sense gent a les graderies, sense ambient”. Espera que la temporada vinent els fans puguin tornar als camps de futbol per crear l’atmosfera inconfusible d’un partit de futbol.

Els sanitaris són uns herois

L’holandès ha viscut la realitat de la covid-19 a Holanda i a Catalunya i considera que els sanitaris d’arreu del món són els grans herois del moment. “Sempre estic molt agraït al personal sanitari, però ara són especialment herois, lluitant contra aquest virus. El meu respecte cap a ells és realment enorme”.