Jordi Alba

Aquest Barça de la temporada 2021-22 és un equip en reconstrucció i un dels seus punts febles és la defensa. La fragilitat defensiva que ha mostrat l’equip de Xavi Hernández és un dels punts més preocupants i que més ràpid ha d’intentar solucionar el tècnic si vol començar a consolidar el seu projecte.

Més d’1,3 gols per partit

Xavi Hernández ha dirigit fins a 14 partits com a tècnic del FC Barcelona entre Lliga, Champions, Copa, Supercopa d’Espanya i un amistós. Així doncs, només en tres l’equip ha mantingut la porteria a zero. En la resta, el Barça ha encaixat gols. La sagnia defensiva ha fet que els blaugrana hagin rebut fins a 19 gols en contra en els 14 partits que fa que Xavi és al capdavant de l’equip. Això vol dir més d’1,3 gols per partit. Una estadística que explica la dificultat que està tenint el Barça per fer un pas endavant i començar a créixer com a conjunt.

I això que l’inici de Xavi com a tècnic blaugrana va fer concebre esperances, ja que l’equip no va encaixar cap gol, contra l’Espanyol i el Benfica, en els dos primers partits amb el de Terrassa a la banqueta. A partir d’aquí, el Barça només s’ha tornat a quedar sense rebre en el primer partit de l’any 2022 al camp del Mallorca. Més preocupants són els dos últims partits de l’equip, ja que ha encaixat sis gols. El Madrid li va fer tres a la semifinal de la Supercopa d’Espanya i l’Athletic Club tres més als vuitens de final de la Copa del Rei.

Una defensa molt veterana

En aquests 14 partits Xavi ha utilitzat fins a 10 jugadors en defensa, això sí, queda ben clar en quins confia. Jordi Alba i Ronald Araujo han disputat fins a 11 partits, els segueix de ben a prop Gerard Piqué, amb 10, i després Eric Garcia, amb 8. Això sí, la lesió que es va fer el central davant el Granada el deixarà fora dels terrenys de joc unes quantes jornades. A partir d’aquí, Dani Alves s’ha convertit en un fix (4) des que està inscrit i pot jugar partits. La resta, Lenglet (5). Mingueza (3) i Dest, Umtiti i Balde, amb un cadascun, han estat testimonials.

La línia defensiva necessita una reestructuració a fons, ja que, per exemple, en el partit contra l’Athletic Club a la Copa del Rei hi havia tres jugadors que superen la trentena d’anys. A Dani Alves (38), Gerard Piqué (34) i Jordi Alba (32) se’ls ha de buscar un substitut amb urgència. Eric Garcia i Ronald Araujo poden ser una parella de centrals de garanties, però on no es veu solució, a hores d’ara, és en els laterals.