La Mitja Marató de Barcelona ha tornat a viure un moment històric. La kenyana Florence Kiplagat ha repetit la proesa de batre el rècord del món en la distància. Kiplagat ja va explicar que el seu gran objectiu era rebaixar la marca anterior (1.05.12). Durant tota la cursa ha rodat per sota del rècord mundial i ha aconseguit aturar el cronòmetre en 1.05.09, tres segons per sota de l’anterior registre. El podi femení l’han completat Elizabeth Lee (Kenya) i Charlotte Karlsson (Suïssa). Hasna Bahom ha estat sisena, i Maria Vasco, novena.

En la categoria masculina, Abel Kirui ha estat el primer a atacar. Tot i això, el kenyà s’ha despenjat en el quilòmetre 16. El domini etíop ha estat absolut, però la cursa l’ha guanyada Tadesse Abraham (1:00:42), atleta d’Eritrea amb nacionalitat Suïssa. Per darrere seu ha arribat la legió etíop. Geu Feleke i Azmeraw Mengitsu han ocupat la resta dels llocs del podi. Abel Kirui ha aconseguit acabar sisè i Emmanuel Mutai vuitè. El primer català ha estat Roger Roca que ha arribat catorzè (1:06:12).

La 25ena edició de la cursa ha comptat amb la participació de 15.000 atletes, un rècord d’inscrits.