L’arribada de Braithwaite al Barça és una mostra més que el conjunt blaugrana està prenent com a costum utilitzar el mercat d’hivern per moure la plantilla. Tot i que el Barça ha fet sis moviments durant els últims 10 anys a l’hivern, cap no ha donat un resultat del tot satisfactori.

Afellay, un inici prometedor frenat per les lesions

El primer exemple el trobem en Ibrahim Afellay. El jugador va arribar procedent de l’Ajax el 2011. La primera meitat de temporada del jugador va ser força correcta, però dues lesions molt greus li van impedir seguir creixent com a blaugrana i va ser cedit a l’Olympiacos fins al final del seu contracte.

Yerry Mina i Coutinho no van convèncer

El club barceloní va passar sis temporades sense fitxar a meitat de temporada fins que la 2017/18 va dur a terme dos traspassos. El primer va ser el de Yerry Mina, que només va estar mitja temporada al Barça. Tot i així, el club va treure benefici de la venda del central, ja que el va vendre per 30 milions quan l’havia comprat per 12. L’altre jugador traspassat va ser Philippe Coutinho, que durant la primera temporada i mitja com a blaugrana no va acabar de convèncer la direcció esportiva i, actualment, està cedit al Bayern de Munic.

Tres fitxatges gairebé inèdits

El Barça va realitzar tres compres al mercat d’hivern la temporada passada. En primer lloc, va aconseguir la cessió del central Jeison Murillo, que tan sols va jugar cinc partits durant la mitja temporada que va estar al Barça. Pel que fa a Kevin Prince Boateng, també va arribar cedit per a mitja temporada i va jugar la mateixa xifra de partits i no va fer cap gol. La tercera operació va ser la de Jean-Clair Todibo, que tan sols va disputar dos partits la temporada passada i tres aquesta. Todibo va marxar cedit amb opció de compra al gener al Schalke 04.