Més de 40.000 infants participen en diferents esports de les competicions que organitza el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona. D’aquests, prop de 5.000 prendran part en les conegudes com a finals CEEB. Durant tres caps de setmana (el 25 de maig, l’1 i el 15 de juny) Barcelona s’omplirà d’esport escolar en 25 instal·lacions diferents. Aquests escolars prenen part en set disciplines d’esport d’equip diferents.

finals ceeb bàsquet

Finals CEEB, una festa

Les finals CEEB es conceben com una festa de l’esport escolar perquè, tot i la competitivitat que pot existir per ser considerat el millor equip o escola de la ciutat, l’idea és mostrar un objectiu més participatiu. Per aquest motiu, aquest final de curs té dos tipus de competicions: les fases finals, de caire competitiu, i les jornades de cloenda, amb grups de nivell més baix, que també tenen les seves medalles i trofeus.

finals ceeb futbol sala

Les finals de Catalunya, amb la Copa CEEB

Per qüestions de calendari, els guanyadors d’aquestes fases finals no participen en les finals de Catalunya, sinó que ho fan els que es van imposar en la coneguda com Copa CEEB, disputada el mes de gener. Aquestes fases dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya es faran el cap de setmana del 8 i el 9 de juny.