Centenars d’aficionats blaugrana han començat a concentrar-se al voltant de la Font de Canaletes tan bon punt Neymar ha sentenciat el partit en el temps afegit de la pròrroga. Han hagut d’esperar per estar segurs que avui podrien celebrar el doblet, perquè els 90 minuts han acabat amb un 0-0 en el marcador del Vicente Calderón. L’equip de Luis Enrique ha dominat bona part del partit tot i amb un jugador menys per l’expulsió de Mascherano. En la pròrroga els dos equips s’han igualat sobre el terreny de joc amb l’expulsió del sevillista Banga. La Copa no ha començat a esdevenir blaugrana fins que Jordi Alba ha marcat el primer en el minut 96 de joc.

Passada la mitjanit, doncs, els aficionats han començat a arribar a Canaletes i molts ja han pogut compartir el moment en què l’equip recollia la Copa del Rei de mans de Felip VI i ho celebrava a l’estadi Vicente Calderón. Canaletes ha esclatat d’alegria i s’han començat a llançar petards i bengales que han tenyit la Rambla de vermell. Els congregats són sobretot gent jove i també molts turistes que aprofiten l’estada a Barcelona per viure aquest moment.

Per l’hora i perquè és diumenge, hi ha hagut menys gent que dissabte de la setmana passada celebrant el títol de Lliga. Com que coincideix amb un dia laborable, el club no ha volgut tornar a fer una rua que hauria afectat molt el trànsit. La celebració es traslladarà, doncs, al Camp Nou, a partir de les set de la tarda, quan l’estadi obrirà les portes i s’hi organitzaran petits espectacles per tenir entretingut el personal. Després s’homenatjarà el planter, les plantilles d’hoquei patins i handbol -que també han guanyat enguany títols- i ja pels volts de les 10 de la nit, els jugadors del primer equip de l’esport rei. Les entrades per assistir-hi són gratuïtes, però cal recollir-les al mateix Camp Nou des de les vuit del matí.