FIFA

La FIFA ha enviat a la International Board (IFAB), l’òrgan encarregat d’elaborar i modificar les regles de joc en el futbol, una proposta per ampliar fins a cinc canvis les substitucions en els partits. L’objectiu de la proposta és intentar evitar lesions dels futbolistes si finalment es torna a les competicions, ara mateix aturades a causa del coronavirus. La FIFA és conscient que si es torna a jugar el calendari fins a final del 2021 serà molt atapeït i, per tant, vol minimitzar al màxim el possible rics de lesions en els jugadors.

La FIFA vol evitar el risc de lesions

Per tirar endavant aquesta proposta s’hauria de modificar durant uns mesos la Regla 3 del reglament futbolístic. La idea és ampliar de tres a cins els canvis i, fins i tot, hi hauria la possibilitat de fer una sisena susbtitució si el partit anés a la pròrroga. La FIFA, però, ja ha avisat que aquesta modificació no seria ni per allargar els partits ni per fer més aturades.

La FIFA diu que la proposta és per protegir la salut dels jugadors. Creu que si torna la competició hi haurà acumulació de partits i, per tant, el risc de lesionar-se serà més elevat.