RFEF donarà 44 milions al futbol

La Junta Directiva de la Reial Federació Espanyola de Futbol ha ratificat l’avançament de tresoreria de quatre milions d’euros per donar suport als clubs federats davant la situació provocada per la covid-19. En la reunió, feta telemàticament, també s’ha aprovat la concessió d’unes ajudes valorades en 21 milions d’euros per als equips de Segona B i Tercera.

44 milions per al futbol espanyol

Fa uns dies, el president de la federació espanyola ja va anunciar la intenció de l’òrgan màxim del futbol espanyol de donar suport a tots els clubs afectats per la situació generada pel coronavirus. Amb la reunió feta avui s’ha aprovat l’avançament de tresoreria de quatre milions d’euros. Amb aquesta quantitat es volen ajudar els clubs a pagar els salaris als jugadors i jugadores amb llicència professional i als entrenadors des del 14 de març i durant el període de confinament. Els diners aniran destinats als clubs de Segona B, Tercera i diverses categories nacionals del futbol sala. Pel que fa als equips de Segona B, podran rebre un màxim de 40.000 euros segons la seva massa salarial, mentre que els de Tercera ingressaran 10.ooo euros, com a màxim.

A aquests 4.000.000 d’euros cal afegir-hi diverses partides més. La que més interessa als equips de Tercera, entre els quals hi ha l’Europa, el Sant Andreu, l’Horta i el Sants, és la de concessió d’ajuts mitjançant el programa Impulso 23, que invertirà 21 milions d’euros en els equips de Segona B i Tercera. Aquests diners es destinaran a desplaçaments, arbitratges, foment de l’esport base i accions de professionalització.

La injecció econòmica que farà la federació es complementa amb la concessió de 12,8 milions d’euros amb el programa Cantera con valores destinada als clubs de Tercera Divisió que han participat aquesta temporada en la Copa del Rei i de 393.000 euros per al futbol sala femení.

Més enllà dels diners

A banda de les ajudes econòmiques, la federació espanyola ha aprovat la convocatòria de subvencions per a sindicats i associacions de futbolistes, ajudes per a les federacions territorials i associacions de jugadores internacionals, entre d’altres.