L’Espanyol està planificant la temporada que ve a la Segona Divisió a l’espera de confirmar quin entrenador dirigirà l’equip. L’opció de Vicente Moreno sembla que s’allunya i, de moment, tampoc ha anunciat cap fitxatge de jugadors. A més, els blanc-i-blaus es podrien trobar en una nova categoria de 24 equips si prospera la proposta de la Federació Espanyola.

La incògnita dels play-off d’ascens

La Segona Divisió és ara mateix un polvorí. El cas Fuenlabrada ha afectat tota la competició de dalt a baix, tant a les places de promoció d’ascens com al descens. Tot i que bona part dels jugadors madrilenys ja han donat negatiu en el test de la covid i han pogut tornar a casa, ara queda per resoldre qui jugarà el play-off d’ascens. La Lliga vol que sigui l’Elx, però el Fuenlabrada manté que haurien de ser ells. Tot plegat fa que encara no s’hagi jugat cap partit, ni el del Girona contra l’Almeria, i que, fins i tot, es plantegi jugar un play-off exprés a partit únic.

La Federació proposa passar de 22 a 24 equips

A la part baixa, la situació és igual de complicada. La Corunya es va omplir aquest divendres d’aficionats del Deportivo reclamant que el seu equip no baixi de categoria, ja que consideren que la competició està adulterada i volen que es repeteixi tota l’última jornada o que se’ls mantingui directament a Segona Divisió. Amb aquest panorama, la Federació Espanyola planteja una proposta salomònica: ampliar el nombre d’equips que jugarien aquesta categoria, de 22 a 24, mantenint el Deportivo i el Numància. Aquesta opció ha trobat una forta oposició entre la majoria de clubs, perquè implicaria que haurien de jugar 4 partits més el proper curs, incloent-hi l’Espanyol que, de moment, la principal preocupació que té, és la de trobar un nou entrenador.