Federació Catalana de futbol

La Federació Catalana de Futbol ha presentat oficialment la nova temporada futbolística 2022-2023. En l’acte, s’han donat a conèixer els principals esdeveniments de la temporada en totes les categories, els partits de les seleccions catalanes absolutes i amateurs, i les principals novetats del canal de televisió de la federació FCF TV.

La selecció femenina i masculina absoluta de futbol, protagonistes

Durant l’acte de presentació s’han donat els noms dels seleccionadors absoluts, Xavi Llorens en categoria femenina i Gerard López en categoria masculina.

S’ha anunciat també que la selecció femenina disputarà dos partits aquesta temporada. El president de la Federació Catalana de futbol, Joan Soteras, ha anunciat en primícia que les jugadores catalanes disputaran un partit la propera primera quinzena de novembre davant la selecció femenina de Veneçuela, un acord que s’ha acabat de tancar en les darreres hores. La selecció femenina jugarà un altre compromís oficial el primer semestre del 2023, entre els mesos de març-maig, segons ha comentat el president Soteras, amb el rival encara per determinar.

La selecció masculina disputarà un partit a les ordres de Gerard López aquesta temporada, tot i que encara no té data prevista ni rival. L’any passat la selecció catalana va jugar un partit contra la selecció de Jamaica, mentre que la femenina no en va disputar cap.

Organigrama Seleccions Catalanes de futbol
Organigrama Seleccions Catalanes futbol sala

La Federació Catalana de Futbol ha avançat el calendari dels actes previstos

El calendari de la present temporada ha estat un dels plats forts de la presentació de la Federació Catalana de Futbol, moment en què s’han anat desgranat les grans cites d’aquest any. Alguns dels esdeveniments encara tenen pendent de tancar la data de celebració, ja que es troben subjectes a l’exigent calendari de les competicions oficials de tots els equips.

Els esdeveniments més destacats de la temporada 2022-2023 seran:

  • 11 de novembre: dia de l’entrenador, amb ponències de tècnics de primer novell i premis pels entrenadors que van aconseguir èxits la temporada passada.
  • Novembre/desembre 2022 (data no tancada): 10a edició de la Gala de les Estrelles del futbol català.
  • Gener 2023 (data no tancada): final de la Copa Catalunya Absoluta.
  • 8 i 9 d’abril 2023: Campionats Catalunya de futbol platja.
  • 9-11 de juny 2023: Festa del Futbol Català, amb la celebració de les finals de la Copa Catalunya de futbol i futbol sala.
  • estiu 2023: Copa Catalunya femenina i amateur de futbol.
  • estiu 2023: Copa Catalunya Sènior de futbol sala en categoria femenina i masculina.

Les campanyes endegades per la Federació Catalana de Futbol

Les campanyes de la federació tenen diversos eixos principals: el primer al voltant de la protecció de la salut, amb el lema “Tots som un batec”, i la resta més centrats en la inculcació de valors en l’esport del futbol, com són els valors positius en el joc col·lectiu amb la campanya del joc net i el lema “#jojugonet”, l’empenta al futbol amateur amb la campanya “Tots som un equip”, i l’aposta pel futbol i futbol sala femenins, amb el coixinet #orgullosa.

L’acte ha acabat amb els parlaments de Josep March, de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i el president de l’entitat, Joan Soteras.