La Federació Catalana de Futbol aprofundeix en la importància del joc net i engega una campanya. Aquesta vegada i amb el lema “Tots som un equip”, va dirigida al futbol i al futbol sala amateurs.

Diners per a la causa

Volen promoure les bones pràctiques i per posar fil a l’agulla hi dediquen 1.231.786,63 euros que aniran dirigits a 936 equips. Són els que juguen a la 1a, 2a, 3a i 4a Catalana de futbol i a la Divisió d’Honor, 1a, 2a, i 3a Catalana de futbol sala.

Els equips de futbol que demostrin que practiquen millor el joc net, al final de temporada rebran un premi 1.000 euros el primer i 500 el segon. Els de futbol sala no rebran cap compensació econòmica.

L’estratègia de la Federació té altres motivacions, com ara millorar la gestió interna dels clubs, la promoció de l’esport entre els joves, aconseguir bon comportament dels jugadors, tècnics, directius i aficionats durant els partits.

Campanyes des del 2012

La Federació té una llarga trajectòria en campanyes de respecte que s’han difós en les categories que organitza com ara l’anomenada “Prou violència al futbol, respecte”. També ha tingut gran èxit la dedicada a la promoció del futbol femení que es titulava “Orgullosa” o la que incentivava que no s’insultés als camps i que es titulava “Zero insults”.