violència
@fcf_cat

La Federació Catalana de Futbol i els Mossos d’Esquadra reforcen les accions antiviolència per posar fi als comportaments violents, incívics i racistes en els camps i el pavellons d’arreu de Catalunya. Per aquesta raó es posa en marxa una campanya conjunta a les xarxes social amb el lema “#JoJugoNet” per evitar conductes intolerants en l’esport. Una informació que arriba dies després de la baralla entre jugadors del Carmel i el Bon Pastor.

Tolerància zero amb la violència

En un comunicat, tant l’FCF com els Mossos han recordat les obligacions que estableix la Llei de l’Esport de Catalunya en matèria de prevenció de baralles i aldarulls. A més, en aquells recintes on sigui requerida divesos cops la presència policial per conductes incíviques, l’Administració pot obligar els clubs a contractar un servei de seguretat privada.

La Federació recorda que en cas de persistir aquests comportaments violents, l’article 307 del Reglament General de l’FCF preveu l’expulsió de la competició si un club “comet faltes molt greus de disciplina, ofengui greument i reiteradament les autoritats esportives o comitès federatius” i en aquest aspecte “signifiqui un descrèdit o injúria per a l’organització o alguna de les persones, entitats o organismes que la integren”.

Els clubs podran ser exclosos de la competició

En l’article 294 s’apunta que “serà exclòs de la competició aquell equip que en el transcurs d’una mateixa temporada protagonitzi incidents violents, racistes, xenòfobs o intolerants, qualificats pels òrgans disciplinaris com a greus en tres partits o molt greus en un partit, sempre que aquests es deguin a conductes protagonitzades per espectadors o almenys dos o més membres integrants del club, imposant-se la multa accessòria en quantia de 96,21 a 801,75 euros”.

Promoure el joc net

L’FCF i el Mossos treballen per garantir que es mantingui el bon ordre esportiu, un dels objectuis de la campanya “Tots som un equip”, que vol conscienciar la ciutadania en els valors del respecte i el joc net.

Tant la Federació com els Mossos matenen reunions setmanals per fer seguiment dels partits de futbol i futbol sala. Cada cap de setmana es disputen a Catalunya al voltant de 5.000 partits i, per aquesta raó, insisteixen en la necessitat de promoure el joc net.