El partit va començar amb el guió previst. El Barça controlant la pilota i l’Athletic esperant el contraatac. Les blaugrana van dominar, però sense encert de cara a porteria. En la segona part el partit es va obrir més i els dos equips van gaudir d’ocasions per marcar, però el gol no va arribar. En la pròrroga, les noies entrenades per Xavi Llorens van estar més bé físicament i Alexia va fer el primer amb un xut ajustat al pal. Semblava que el Barça s’enduria la Copa, però les basques van reaccionar gràcies a Nekane, que va empatar quatre minuts després. Amb l’1 a 1 es va arribar al final i a la tanda de penals. Les blaugrana no en van fallar cap i Ràfols va aturar el segon llançament: un nou títol a les vitrines en una temporada rodona, doblet amb la Lliga i Copa de la Reina.

FC Barcelona: Ràfols, Marta, Torrejón, Ruth, Melani (Laura, min 80), Virginia, Corredera, Míriam, Willy (Gema, min 70), Alexia i Jenni.

Athletic Club: Ainhoa, Irene, Flaviano (Merino, min 73), Nekane, Orueta, Iraia (Arranz, min 111), Alazne (Eunate, min 55), Eli Ibarra, Leire (Murúa, min 45), Erika i Vanesa.

Gols: 1-0, Alexia (min 94), i 1-1, Nekane (min 98).

Penals: 1-2, Vanesa; 2-2, Marta; 3-2, Corredera; 3-3, Erika; 4-3, Laura; 4-4, Ibarra; 5-4, Jenni; 5-5, Orueta, i 6-5, Alexia.