El Barça de bàsquet ha perdut per 76 a 79 contra el Baskonia en la primera semifinal de la Supercopa d’Espanya que es disputa a Santiago de Compostel·la i ha quedat eliminat de la competició.

El Barça ha començat bé amb un parcial de 5 a 0 i un Víctor Claver endollat, però de mica en mica el Baskonia ha guanyat terreny fins a posar-se al endavant en el marcador a les acaballes del primer quart, que ha acabat amb victòria basca per 21 a 22 amb un triple de Pangos sobre la botzina que ha escurçat diferències.

El segon quart ha començat pitjor i el Baskonia ha marxat en el marcador amb un avantatge que ha arribat als 19 punts. Un Barça nul en atac i espès en defensa que no tenia idees davant un Baskonia imparable. Ha estat tant gran la superioritat dels homes entrenats per Pedro Martínez que al final del quart s’han relaxat i el Barça ha pogut retallar una tímida diferencia per anar al descans amb el resultat de 34 a 49. 15 punts de diferència i molta feina per a Pesic en la xerrada de la mitja part.

La segona part ha començat amb un triple basc. Un avís que deixava clar que el Baskonia no estava disposat a desaprofitar l’avantatge de la primera part i de fet, han millorat els números per arribar als 20 punts de diferència. De mica en mica, però, els blaugrana han agafat confiança i seguretat i han escurçat a poc a poc la diferència. Com una formiga s’han col·locat a només vuit punts per acabar el tercer quart amb un resultat de 56 a 66 i totes les possibilitats del món per un Barça que tornava a estar dins del partit.

En l’últim quart el Barça sabia que s’ho jugava tot i amb un Baskonia neguitejat per desaprofitar la diferència abismal els blaugrana han sortit encertats en atac i agressius en defensa, precisament allò que Pesic demanava al seu equip. La diferència s’ha retallat fins a només 1 punt (72-73)  amb un triple de Kuric a només tres minuts per al final. Semblava que el Barça culminaria la remuntada però li ha faltat l’encert final. Granger ha estat encertat per al Baskonia i les imprecisions de Singleton en atac i defensa no han ajudat i el Barça ha acabat perdent el partit per 76 a 79 amb un llançament triple final de Kuric que no ha entrat.