Campions de Lliga 2018-2019
@FCBarcelona_cat

El Barça s’ha proclamat campió de la Lliga 2018-2019 després d’imposar-se al Llevant (1-0) i assegurar-se el títol matemàticament. Un solitari gol de Messi ha estat suficient perquè els blaugrana aixequin el 26è títol de Lliga de la seva història.

Primera part de domini, però sense gols

Ernesto Valverde, tot i dir a la prèvia que el partit era clau, ha deixat alguns jugadors importants a la banqueta. Leo Messi i Sergio Busquets han començat l’enfrontament a la banqueta. Els primers minuts han estat de domini blaugrana, però amb poques ocasions clares de gol. Al minut, 20 Suárez ha tingut un mà a mà amb Aitor Fernández que el porter ha desviat a córner. Els blaugrana s’han animat, i Coutinho ha tingut dues ocasions molt clares abans de la mitja hora de partit. El brasiler, avui molt inspirat, ha tingut la més clara al minut 39 amb un xut de falta que s’ha estavellat al travesser.

Philipe Coutinho, jugador FC Barcelona

A la segona part, el gol

La segona part ha començat amb la sortida de Leo Messi i un pas més endavant del conjunt blaugrana. I al quart d’hora de la represa, el gol. Jugada embolicada dins l’àrea del Llevant i la pilota que li ha arribat a Messi. L’argentí, amb molta sang freda i un xut col·locat ha superat Aitor per fer l’1 a 0.

El Llevant, amb el resultat en contra, ha estirat línies i Coke al minut 22 ha tingut una gran oportunitat per empatar, però el seu xut ha sortit per sobre del travesser. Però el Barça no s’ha posat nerviósArturo Vidal hauria pogut fer el 2 a 0 amb un potent xut que Aitor Fernández ha desviat. El Llevant ha continuat buscant el gol de l’empat, però l’1 a 0 ha estat el resultat final.

La vint-i-sisena del Barça

Amb la victòria davant el Llevant, el Barça s’ha assegurat, matemàticament, el títol de Lliga. El 26è de la història del club i el vuitè títol dels últims 11 anys. L’equip de Valverde ha revalidat el títol que ja va aconseguir l’any passat amb el tècnic basc a la banqueta.