barça bàsquet Heurtel
@FCBasket

El Barça de bàsquet ha perdut contra el Tenerife el primer partitde tots els que ha disputat en la fase final de la Lliga ACB. Els blaugrana han tingut opcions fins al final, però han sortit relaxats i amb el descans dels millors jugadors com Tomic, Mirotic o Higgins.

Primera part irregular

Després de la classificació matemàtica amb la victòria contra el Bilbao Bàsquet i el primer lloc assegurat com a equip invicte, el Barça ha sortit a mig gas davant un Tenerife que tampoc no s’hi jugava res. Svetislav Pesic ha donat descans a homes importants perquè arribin frescos a les semifinals de la competició i els illencs han aprofitat per imposar-se en el primer quart per 17 a 25. Pierre Oriola i Pau Ribas, que debutava en aquesta fase final, han mantingut el Barça a prop del Tenerife en una primera part que ha acabat amb victòria del rival dels blaugrana per 10 punts de diferència, 37 a 47.

Els tirs lliures decideixen el guanyador

La mala defensa i el mal atac del Barça han revifat a la represa amb un parcial demolidor (24-14) que ha deixat el Tenerife noquejat. Un tercer quart esplèndid en defensa amb Brandon Davies (20 punts) liderant un Barça que ha remuntat el partit en el tram final. Els blaugrana, amb descans de tots els homes importants, han demostrat que quan volen, no tenen rival i en l’últim quart han tornat a deixar escapar el rival, que amb un parcial de 3 a 10 ha aconseguit entrar al partit de nou i, al final, l’enfrontament s’ha decidit en els tirs lliures i un triple d’Abrines que no ha entrat. La derrota no afecta la classificació d’un Barça que perd la imbatibilitat a favor del descans dels seus homes més importants.