El Barça d’hoquei patins jugarà al pavelló annex al Nou Palau Blaugrana. Així ho ha confirmat Albert Soler, el responsable de la gestió d’una de les joies de l’Espai Barça.

La secció d’hoquei és la que menys públic porta al Palau, 701 espectadors la temporada passada,  i es considera que fer-la jugar en un pavelló de 10.000 espectadors semblaria que la instal·lació estigués buida. El Petit Palau tindrà una capacitat per a 2.000 espectadors, de manera que pot ser una olla de pressió per als rivals de l’equip barcelonista.

 

 

L’handbol el tastarà a mitges

L’equip d’handbol, el segon que porta menys gent al Palau Blaugrana, 1.604 la temporada 2018-2019, repartirà les seves aparicions entre el pavelló petit, on jugarà els partits de la Lliga ASOBAL, i el Nou Palau, on jugarà els matx de l’EHF Champions League i els decisius de la Lliga. La secció de bàsquet, que va tenir 4.869 espectadors de mitjana l’any passat, i la de futbol sala (2.826), jugaran a la sala gran.

 

 

El Blaugrana, de santuari a joia

El Nou Palau Blaugrana, una peça fonamental de l’Espai Barça aprovat pels socis en el referèndum de l’any 2014, tindrà una capacitat per a 10.000 espectadors, ampliable fins a 12.000 quan s’hagin de fer concerts. Però la directiva barcelonista considera que l‘ideal seria que la nova casa del bàsquet culer pugui encabir 14.000 espectadors i el petit, l’annex, el mini, o com vulguin dir-li, unes 3.500 localitats.

Els responsables del Nou Blaugrana volen que generi beneficis. Es tractarà d’una instal·lació multifuncional en què jugaran l’equip de bàsquet, el de futbol sala i el d’handbol a la Copa d’Europa. També pot ser seu de mundials com ara el femení d’handbol o, com va ser fa uns mesos, la casa de la final del Mundial d’hoquei patins dins del marc dels World Roller Games de Barcelona.

 

Els concerts, els congressos i la restauració han de ser les potes que serveixin per guanyar diners. Actualment el Palau Blaugrana està ocupat 140 dies cada any per partits dels equips del Barça, per encabir-hi concerts i congressos potser caldrà que els equips vagin a entrenar-se a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, però no es canviarà un dia de partit per un concert, la prioritat sempre serà esportiva, segons diuen els responsables.

 

El Nou Palau, el petit, dos camps de futbol de l’escola del club i la nova pista de gel es construiran a la zona del Miniestadi, camp que actualment estan enderrocant.