Barcelona femení

El FC Barcelona s’ha proclamat campió de la Primera Divisió femenina després que la Federació Espanyola de Futbol hagi confirmat la decisió de tancar la temporada sense descensos i amb campions, respectant el nombre de punts que els equips tenien en el moment que es va suspendre la competició pel coronavirus. L’aprovació de la Junta Directiva i la Comissió Delegada dona el títol a l’equip blaugrana, que era líder destacat de la Lliga Iberdrola amb 59 punts en les 21 jornades que s’havien disputat, nou més que el seu perseguidor, l’Atlètic de Madrid, que també anirà la propera temporada a la Champions.

Al cinquè cop no falla

El tècnic del Barça femení, Lluís Cortés, ja va avançar que seria una decisió justa proclamar campió el seu equip. El Barça era el líder destacat i només quedaven nou jornades per acabar la competició. Aquest títol de Lliga, el primer del tècnic blaugrana, arriba després de quatre subcampionats consecutius. L’última vegada que les blaugrana van ser campiones va ser fa cinc anys, la temporada 2014-15. Les últimes edicions les van guanyar l’Athletic Club i tres vegades consecutives l’Atlètic de Madrid.

Les reaccions de Xavi Vilajoana, Directiu responsable FCB Femení i Lluís Cortés, entrenador

Cinquena Lliga del Barça

Aquest és el 5è títol de Lliga de la secció del club i d’aquesta manera iguala l’Athletic Club com a màxim guanyador del trofeu, el Barça, però, amb dos subcampionats més que les basques. Des del primer títol, l’any 2012, el Barça és el clar dominador del futbol femení estatal de la dècada, juntament amb l’Atlètic de Madrid, les màximes rivals de les blaugrana en els últims campionats.

L’Espanyol, que era l’últim classificat, no baixarà de categoria i la propera temporada la competició tindrà 18 equips.