Coutinho Bayern Oficial

Philippe Coutinho jugarà cedit al Bayern Munic aquesta temporada. El conjunt bavarès ha decidit comptar amb els serveis del brasiler per una temporada amb una opció de compra no obligatòria de 120 milions per a l’estiu vinent. L’equip alemany pagarà 8,5 milions per la cessió i també es farà càrrec de la fitxa de Coutinho, uns 12 milions d’euros nets.

Un estalvi important

Aquesta operació permetrà al Barça estalviar-se una bona quantitat de diners. Els 12 milions que rep el brasiler són nets, però el desemborsament que ha de fer el club és de pràcticament el doble, uns 23 milions. A això s’hi han de sumar els 8,5 milions que pagaran els alemanys i un estalvi important en les variables que es van signar amb el Liverpool quan el van fitxar del club anglès. Si Coutinho arribava als 100 partits, el Liverpool rebria un plus de 20 milions. Com el brasiler s’ha quedat en 76 enfrontaments, el Barça s’estalvia, de moment, aquests 20 milions d’euros. En total més de 51 milions d’euros que no amaguen que el fitxatge més car de la història blaugrana ha decebut. 

Una temporada i mitja com a blaugrana

Coutinho va arribar a Barcelona el gener del 2018 procedent del Liverpool i amb el cartell de fitxatge més car de la història del Barça (120+40 milions). Després de 76 partits i 21 gols, el jugador marxa a Alemanya per buscar el protagonisme que havia perdut a les ordres de Valverde, que, tot i això, comptava amb el jugador.

El Bayern ho fa oficial

El club alemany ho va fer oficial tot just acabar el partit que va enfrontar el Barça amb l’Athletic Club i que va acabar amb derrota blaugrana. Abans del partit, Guillermo Amor, director de relacions institucionals i esportives del club, va avançar que hi havia un acord amb el Bayern.