El Barça era el màxim favorit per fer-se amb el trofeu de la Copa del Rei ha complert els pronòstics. Els barcelonins han superat el Reus amb claredat per 4 a 0, en una final que s’ha tenyit de blaugrana des de l’inici. El capità Aitor Egurrola ha aixecat ben amunt el trofeu que acredita el Barça com a guanyador de la 24a Copa del Rei de la seva història. Egurrola aixeca el 12è títol de Copa del Rei en el seu currículum particular i serà l’últim, després d’anunciar que aquesta serà la seva darrera temporada en actiu.

El Barça gairebé sentencia a la primera meitat

Primers minuts en què el Barça ha dominat, però en els que el Reus es podria haver avançat. Al minut 4 ha arribat un dels moments clau, quan l’àrbitre ha xiulat penal a favor dels reusencs. Sergi Fernández ha aturat la bola davant Gelmà i del possible gol del Reus s’ha passat a la primera oportunitat pel Barça, un altre penal al minut 8. En aquest cas, però, Joao Rodrigues no ha fallat i ha anotat el primer pel Barça.

Matías Pascual s’ha convertit en l’altre protagonista en aquesta primera meitat, aconseguint dos gols que han augmentat encara més la diferència i la superioritat dels blaugrana (minut 17 i minut 25). En el 2 a 0 Pascual ha rematat una bola morta dins l’àrea i el tercer l’ha marcat a 13 segons pel descans, un gol psicològic. Entremig, el Reus ha fallat un segon penal, aquesta vegada la pilota ha impactat contra el casc de Sergi Fernández, que d’aquesta manera evitava que els vermell i negres es tornessin a enganxar al partit. Amb el 3 a 0 favorable als blaugrana s’ha arribat al descans.

El Barça no baixa els braços i Nil Roca augmenta la diferència

El Barça ha continuat el camí de l’èxit i ha seguit portant la iniciativa del partit. El Reus no ha pogut inquietar la porteria de Sergi Fernández i els blaugrana, fins i tot, ha marcat un quart gol que sentenciava definitivament la final. Nil Roca n’ha estat l’autor després de rebre la magnífica assistència de Pau Bargalló, d’una pilota que havia perdut el Reus.

El Barça en la temporada 2021-2022 ha pogut repetir presència a la final i aquesta vegada sí que ha pogut endur-se el trofeu a casa, després de superar el Caldes a quarts de final i el Noia Freixenet a les semifinals. L’any passat els blaugrana van perdre la final de Copa contra el Liceo per 3 a 2. Els blaugrana han jugat les últimes set finals de Copa de manera consecutiva.