El Barça podria haver alineat Chumi incorrectament
@FCBarcelona

ACTUALITZAT: El Comité de Competició dona la raó al Llevant però no hi haurà sanció ja que la reclamació va arribar fora del plaç establert. El club blaugrana recorrerà a la jutge única perquè manté la seva versió de que Chumi només estava sancionat a la Lliga amb el filial.

El Tribunal d’Arbitratge Esportiu, TAD, ha desestimat la petició del Llevant de suspendre cautelarment el partit de Copa del Rei entre el Sevilla i el Barça, per tant, aquest dimecres a la nit es jugarà el partit anada dels quarts de final entre els andalusos i els barcelonins, segons ha avançat el portal ‘iusport’. El TAD, de totes maneres, estudiarà les reclamacions del Llevant per la possible alineació indeguda de Chumi en el partit dels vuitens de final anada de la Copa entre el Llevant i el Barça.

El Llevant va apel·lar al TAD després que el Comitè d’Apel·lació de la Federació Espanyol de Futbol va desestimar el recurs presentat per la UD Llevant per la possible alineació indeguda del Barça en el partit d’anada dels vuitens de final de la Copa del 10 de gener.

Apel·lació va acordar “desestimar el recurs presentat pel Llevant i confirmar l’acord impugnat per la jutgessa del Comitè de Competició de l’RFEF amb data 18 de gener del 2019″. L’acord de l’ens afegeix que, contra aquesta resolució, “es pot interposar recurs davant el Tribunal Administratiu de l’Esport”.

I això és el que ha fet el Llevant. El club valencià ha presentat un recurs contra la decisió al Tribunal d’Arbitratge Esportiu del Consell Superior d’Esports, que ha desestimat suspendre cautelarment el partit entre el Sevilla i el Barça.

El Llevant va recorre al Comitè d’Apel·lació, després que el de Competició desestimés el recurs del club valencià contra la possible alineació indeguda de Chumi. El Comitè de Competició va considerar que el recurs del LLevant estava fora de termini.

La possible alineació indeguda de Chumi va ser en el el partit d‘anada dels vuitens de final de la Copa del Rei al camp del Llevant i els valencians tenien 48 hores per presentar el recurs i l’han presentat una setmana més tard del partit.

El Barça s’ha classificat per als quarts de final de la Copa del Rei després de guanyar el Llevant per 3 a 0, i, de moment, no hi haurà sanció per la possible alineació indeguda de Chumi.  La possible falta l’ha va denunciar el diari ‘El Mundo’.  Chumi estava sancionat per acumulació de targetes amb el Barça B i va jugar al camp del Llevant. El dilema és si la sanció l’havia de complir amb el filial a Segona B o l’havia de complir en el següent partit, que va ser el de Copa.  El Llevant tenia 48 hores per denunciar la infracció i no ho va fer, per tant, ara està fora de termini.

La resolució de la jutgessa

Aquesta és la resolució de la jutgessa única, Carmen Pérez:

“El Levante UD ha denunciado hoy ante la Real Federación Española de Fútbol una posible alineación indebida del jugador del FC Barcelona Juan Brandáriz Movilla ‘Chumi’ en el partido que disputaron ambos conjuntos en el Estadio Ciutat de València el pasado 10 de enero en la ida de los octavos de final de la Copa de SM el Rey.

La jueza única de Competición, Carmen Pérez, dio traslado de la misma al FC Barcelona, que presentó alegaciones. Una vez estudiada la denuncia y las correspondientes alegaciones, la jueza única de Competición ha decidido mantener el resultado de la eliminatoria y mantener al FC Barcelona en el sorteo de cuartos de final de esta tarde por las razones expuestas previamente.

Esta resolución recoge el criterio que han aplicado repetidamente en sus decisiones tanto los Comités de Competición como de Apelación y el antiguo Comité Español de Disciplina Deportiva, como menciona expresamente la jueza de Competición.”

Valverde, ho té clar