Per les diferents categories inferiors del FC Barcelona passen molts jugadors i jugadores. Però la competència és tan gran, que solament molt pocs i poques tenen l’oportunitat o, millor dit, el plaer de debutar amb el primer equip. Mauro Icardi i Keita Baldé en són dos exemples clars. Els jugadors actuals de l’Inter de Milà, rival del Barça aquest dimecres en la Champions League, van haver d’abandonar el conjunt blaugrana per tenir l’opció de triomfar en altres clubs. Aquesta setmana els dos tenen la possibilitat de jugar per primer cop, com a professionals, al Camp Nou, on fa uns anys somiaven fer-ho, però vestits de blaugrana.

 

Mauro Icardi, el noi que volia jugar al costat de Leo Messi

L’argentí va traslladar-se a Espanya amb nou anys per motius laborals dels seus pares. El Vecindario va ser l’equip on es va formar fins a l’any 2008, quan el Barça va adquirir els seus serveis. Tot i que aquest davanter tenia diverses ofertes, va decantar-se pel conjunt blaugrana perquè hi jugava el seu ídol i compatriota, Leo Messi. El futbolista ara nerazurro va brillar en les seves dues primeres temporades, però en la tercera, quan formava part del juvenil A d’Òscar García, no s’adapta a la posició de fals 9. Finalment, el gener del 2010 va signar per a la Sampdoria i uns anys després per a l’Inter de Milà, club amb el qual s’ha donat a conèixer mundialment, gràcies a la seva facilitat per introduir la pilota a la porteria contrària.

 

Keita Baldé, el gironí amb arrels senegaleses

A diferència del seu company d’equip Mauro Icardi, Keita Baldé va néixer a la localitat gironina d’Arbúcies. L’any 2004, va recalar a les files del Barça després de destacar a la Damm pel seu gran olfacte golejador i la facilitat per desfer-se dels rivals. El seu rendiment va ser tan alt que en més d’una ocasió ha jugat contra rivals dos anys més gran. Però la seva actitud poc disciplinària va portar el conjunt blaugrana a cedir-lo al Cornellà, on va anotar més de 40 gols en una sola temporada. Aquesta xifra va cridar l’atenció de molts clubs grans d’Europa. Finalment, el Barça va vendre Baldé al Lazio, on sí va aconseguir fer-se un lloc dins el futbol professional. Va marxar al Mònaco l’any 2017, però va fer un curs tan bo que l’Inter va pagar l’estiu passat sis milions per tenir-lo cedit durant una campanya.

@FCBarcelona