La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), les federacions i els clubs esportius han posat en marxa la campanya “Estem preparats. Torna al teu club”. L’objectiu de la campanya és impulsar la tornada a l’activitat esportiva i per conscienciar a tothom en la represa de les competicions.

“Torna al teu club”

Durant aquest mes de setembre ha tornat l’activitat esportiva als diferents clubs i entitats esportives de Catalunya. Una retorn marcat per les normes sanitàries exigides per les administracions i a la qual els clubs s’han hagut d’adaptar. Aquest procés d’adaptació ha fet que la pràctica esportiva sigui segura, ja sigui en pavellons, camps, piscines o a l’aire lliure. De totes maneres, s’ha d’estar alerta, ja que el possibles rebrots podrien alterar els campionats o competicions, que impliquen la concentració de moltes persones en recintes esportius.

Els protocols esportius de les federacions s’han desenvolupats amb la col·laboració de la UFEC i seguint el Pla d’acció pel desconfinament esportiu de Catalunya de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física. En aquest pla, s’incideix en els requisits que han de complir les entitats organitzadores i participants en els entrenaments, partits amistosos i competicions de les diferents modalitats esportives. Ara per ara aproximadament 40 protocols de federacions han estat validats per la UFEC i aprovats per la Secretaria.

El propi president de la UFEC, Gerard Esteva assegura que “hem creat espais segurs perquè els nens, nenes, joves i adults facin esport amb tranquil·litat. Volem calmar les famílies i practicants perquè se sentin segurs i tornin a fer esport. Hem fet bé la feina i ara és l’hora de tornar a fer equip, jugar, compartir, somiar, entrenar i competir.”  De fet,  gran part de la campanya va adreçada a tots aquells que practiquen esport des de ben joves. A la campanya, que es podrà veure en diversos mitjans de comunicació, hi han participat el Reial Club de Polo, els Lluisos de Gràcia i el Club Natació Atlètic-Barceloneta, entre d’altres.