ALFRED BOSCH, portaveu del Grup Municipal d'ERC "Pel fet que siguin estrangers no els podem expulsar perquè, precisament, l'esport és una de les vies principals d'integració i acollida a la societat receptora." GUSTAVO COP, coordinador UD Carmelo "Els nanos la il·lusió que tenen és jugar a futbol i nosaltres volem fer aquesta tasca a la societat, també." TOMAS DESEMBRE, president de la penya blaugrana Barcino "En tots els esports poden jugar -handbol, hockey- i al futbol no. És incongruent, inadmissible."

Esquerra denuncia que la norma de la Federació Internacional de Futbol, que vol evitar el tràfic de menors, s’aplica de manera abusiva i perjudica els nens del futbol base. Per això demanen a l’Ajuntament, al Parlament i a les federacions de futbol, que revisin els requisits que ara es demanen, com la necessitat que el pare i la mare del nen tinguin contracte de treball.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, assenyala que “l’esport és una de les vies principals d’integració i acollida a la societat receptora” i considera que no es poden expulsar aquests menors simplement pel fet de ser estrangers.

El món de l’esport també discrepa del criteri de la FIFA. El president de la penya blaugrana Barcino, Tomas Desembre, denuncia que és “incongruent i inadmissible” que els menors estrangers puguin jugar en tots els esports excepte en el futbol. També ho ha criticat el coordinador del Club Esportivo Carmelo, Gustavo Cop, que considera que els clubs responen a una tasca social que és canalitzar la “il·lusió” que tenen els infant per jugar a futbol.